Földes Nagyközség Önkormányzata több mint 122 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében, a meglévő asztalosüzemének fejlesztésére.

A programban az önkormányzat egy 96 m2 alapterületű fedett üzemi térrel bővítette a már meglévő üzemcsarnokot. Kialakítottak egy 40 m2-es „félereszes” fedett tárolót, irodahelyiséget és szociális helyiségeket, továbbá beszerezték a faipari termékgyártáshoz és termeléshez szükséges korszerű gépeket.

A jelenlegi felszereltségnek köszönhetően az üzem több funkciót is ellát. Asztalosüzemként épületasztalos-ipari termékgyártással, fűrészüzemként rönkfeldolgozással foglalkoznak és kiszolgálják a lakossági és települési igényeket.

A gazdaságos működést kiépített napelemrendszer és elektromos fűtési rendszer segíti. Az épület értékmegóvása érdekében riasztórendszert, kül- és beltéri térfigyelő kamerákat szereltek fel, valamint utcafronti kerítést építettek.

Az üzemeltetést, valamint a foglalkoztatást a 100%-os önkormányzati tulajdonú Földes Vagyongazdálkodási Kft. végzi. Az üzemben három piaci alapon foglalkoztatott munkavállaló dolgozik..

A beruházást 2022. október 06-án adták át.

Az asztalosüzem ünnepélyes szalagátvágása Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester, valamint Bodó Sándor országgyűlési képviselő részvételével