A Belügyminisztérium Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzata 99 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült kereskedőház kialakítására.

Az ingatlant teljes körűen felújították: kicserélték a tető- és nyílászárókat, átalakították a belső tereket, beszerezték az új funkció ellátásához szükséges berendezéseket, gépeket. A megvalósítást a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság munkatársai rendszeres helyszíni jelenléttel segítették.

A kereskedőházban a közfoglalkoztatásban előállított termékek és a környező települések őstermelőinek kézműves termékei (pl. házi jellegű száraztészta, lekvárok, savanyúságok) egyaránt megvásárolhatóak, helyben fogyasztható házi sütemény és kenyérlángos.

Az üzemeltető, az önkormányzati tulajdonú Apáti Ízek Kereskedőház Nonprofit Kft. a kereskedőházban három főt foglalkoztat.

A beruházást ünnepélyes keretek között 2021. július 7-én 10 órakor adták át, köszöntőt Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Tarsoly Attila, Körösszegapáti nagyközség polgármestere mondott.