A Belügyminisztérium által meghirdetett Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Kazár Község Önkormányzata 199 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a palóc identitást erősítő gasztroturisztikai fejlesztésre.

A beruházás eredményeként az étterembe érkező vendégek a bemutatótérben ízelítőt kaphatnak a palóc gasztronómia különlegességeiből. A régi kúriaépület felújításának eredményeként fedett teraszokkal, valamint telepített kültéri kiszolgálópulttal és pizzasütő kemencével várják a látogatókat, amely „Laskaterasz” néven üzemel a továbbiakban. A rendezvények befogadására is alkalmas turisztikai helyszín óriás kivetítővel bővült ki, amely lehetőséget biztosít a helyi közösségi tér kialakítására.

A Kazári Szociálpolitikai Nonprofit Kft. által üzemeltetett „Laskaterasz” 3 fő állandó foglalkoztatásával, 2021. május 28-án nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. 

A létesítmény ünnepélyes keretek közötti átadására 2021. július 02-án 10.00 órakor került sor, melyen köszöntőt mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Gecse Ákos, Kazár község polgármestere. 

A megnyitót a Kazár Táncegyüttes műsora színesítette, melyhez a Dűvő zenekar szolgáltatta a zenei kíséretet.