Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 191 millió forint összegű támogatásban részesült a Belügyminisztériumtól, amelyből építési- és betontörmelék feldolgozására, újrahasznosítására irányuló szolgáltatást indít a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei település.

A beruházás élénkíti a helyi gazdaságot, a foglalkoztatottsági mutatók erősödése mellett elősegíti az ártalmas környezeti hatások  felszámolását is. A fejlesztési programban nagy teljesítményű betontörőt, valamint forgó-rakodógépet szereztek be. A komplex gépparkkal a nagy mennyiségű betontörmelék újrahasznosítása mellett komplett építési- és bontási tevékenységek is végezhetők.

A gépek tárolására alkalmas önkormányzati tulajdonban lévő telephelyen irodakonténert telepítettek, a nagy értékű gépek védelmét a terület körbekerítése mellett kiépített vagyonvédelmi kamerarendszer biztosítja.

A szolgáltatás működtetését az önkormányzati tulajdonú Kállósemjéni Kállay-kúria Nonprofit Kft. látja el. 

A beruházást 2023. június 19-én adták át, az ünnepségen Belicza László polgármester köszöntőjét követően Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója mondott beszédet.

Ünnepélyes szalagátvágás Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Belicza László polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Kósa Tamás, a Best Machinery Kft. ügyvezetője, dr. Petromán Viktória, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Nagykállói Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, valamint dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója részvételével