A XXI. század igényeinek megfelelő konyhát alakítottak ki a Békés megyei Kaszaperen a Belügyminisztérium támogatásával.

Kaszaper Község Önkormányzata közétkeztetési feladatai közé tartozik az óvodai, az iskolai, a bentlakásos, a munkahelyi, a szociális és a szünidei étkeztetés. A közepes alapterületű és korszerűtlen konyha egyre inkább megnehezítette az időközben megnövekedett igényeknek és elvárásoknak való megfelelést, nem csak indokolttá, de szükségessé is vált fejlesztése.  

A konyha épületét felújították, energetikailag korszerűsítették, létrehoztak egy szociális blokkot. Új, modern eszközöket szereztek be. Hűtőkamrát, hús-, gyümölcs- és zöldségtárolót is kialakítottak. Megszépült a konyha külső környezete.  Vásároltak egy kilenc személy szállítására is alkalmas kisbuszt, mellyel - többek között - az ételek Nagybánhegyesre és Végegyházára történő kiszállítása is megoldódik. 

A konyhafejlesztés Kaszaper és a környező települések önkormányzatainak életében jelentős előrelépést jelent. A fejlesztéssel lehetőség nyílt arra, hogy az eddigi napi 350 adag kapacitást 500 adagra növeljék. A program megvalósulásával egy fő szakács, és további egy fő konyhai kisegítő felvételére és továbbfoglalkoztatására nyílik lehetőség. A beruházást Kaszaper Község Önkormányzata végezte, a további üzemeltetést a Kaszaperi Humán Szolgáltató és Gondozási Központ látja el.