Augusztus elején adták át az Igrici Epreskert Bemutatóterem és Varroda épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. Az ünnepélyes átadáson a környék településeinek polgármesterei mellett jelen volt Tállai András miniszterhelyettes, a körzet parlamenti képviselője is.

Az Igricihez hasonló, jelenleg országszerte folyó fejlesztések illeszkednek a kormányzat kistelepülési önkormányzatokat támogató, segítő elképzeléseihez. A Belügyminisztérium csaknem 27 millió forint forrást biztosított Igrici község önkormányzata számára az épület környezetének rendbetételére, annak belső- és külső felújítására.

Az épület külső megjelenése, a település közfoglalkoztatottjainak munkáját dicséri. A bemutatóterem – ahol a járás kistelepüléseinek közfoglalkoztatásban készített „portékái” lesznek külön-külön bemutatva – hétköznap 9:00–17:00 óra között, szombaton és vasárnap 10:00–15:00 óra között tart nyitva a településen élők és az idelátogató vendégek számára. A varroda 3-4 fő közfoglalkoztatott részére ad az Epreskert Igrici Befőzőüzem termékeihez alkalmazkodó dísztárgyak elkészítésére munkát.