Bútorgyártó üzemet avattak Cigándon

Publikálva: 2017. december 7.

Megkezdődhet a bútorgyártás Cigándon, köszönhetően a Belügyminisztérium támogatásának. A közfoglalkoztatási program keretében létrehozott bútorgyártó üzem a faipari és kárpitos ipari tevékenységeknek köszönhetően különböző bútorok gyártására lesz alkalmas.

Az ünnepélyes átadáson Oláh Krisztián polgármester mondott köszöntőt, valamint Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, illetve Bíró Katalin a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága Programkoordinációs Osztályának vezetője.

Cigánd Város Önkormányzata több éve nagy hangsúlyt fektet a járási startmunka programjaira. Jelenleg 8 főt foglalkoztatnak, többféle térkövet, betonelemet, lambéria és egyéb fűrészárut gyártanak. A városvezetés a munkahelyteremtés mellett fontos célnak tekinti, hogy az üzemben kiváló minőségű bútort állítsanak elő a lehető legrövidebb időn belül, és a lehető legkedvezőbb áron.

Az üzem egy önkormányzati tulajdonban lévő épületben kapott helyet, többterű, fémpanelekből épült a csarnok, amelynek alapterülete több mint 400 négyzetméter. Az üzem fűtését fatüzelésű kazán biztosítja. A termelőközpont a település keleti határán, ipari területen, jól bővíthető telken helyezkedik el. 

A faipari és kárpitos ipari tevékenységeknek köszönhetően különböző bútorok gyártására lesz alkalmas az üzem: szobabútorokat (ágyak, kanapék, kanapé szettek, szekrények, könyvszekrények, polcok, asztalok), konyhabútorokat (asztalok, székek, szekrények) és irodai bútorokat (íróasztalok, konferenciaasztalok, könyvszekrények) készítenek majd. Elképzelésük az, hogy elsősorban ágyak és fejvégek gyártására szakosodnának.

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció