Szociális szövetkezetek

Hírek

Itt találhatóak a szociális szövetkezetekkel kapcsolatos legfrissebb információk

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a szociális szövetkezetekről

Cél, hogy a közfoglalkoztatásból kikerülő, munkatapasztalattal rendelkezők számára a szociális szövetkezetek a foglalkoztatás következő lépcsőfokai lehessenek a nyílt munkaerőpiac felé, illetve a közfoglalkoztatottak önfoglalkoztatóvá, szövetkezeti taggá vagy szövetkezeti alkalmazottakká válva kiléphessenek az elsődleges munkaerőpiacra.

Tovább a teljes cikkre

A szociális szövetkezetek, mint a vidékfejlesztés kulcsszereplői

A Belügyminisztérium kezdeményezésére 2016 őszén indult el a „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező, a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek támogatási program”, amelynek koordinációját az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság látja el. A két ütemben meghirdetett támogatási program célja a hátrányos helyzetű települések nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatottsági szintjének növelése, új, fenntartható munkahelyek létrehozása, amelyet a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek tevékenységének támogatásával, önfenntartóvá válásának ösztönzésével kíván elérni a program.

Tovább a teljes cikkre

Szociális szövetkezet a közjóért

A szociális szövetkezetek olyan személyek autonóm társulásai, akik önkéntesen egyesülnek abból a célból, hogy közös gazdasági, társadalmi, oktatási és kulturális céljaikat együttműködésben, demokratikusan irányított vállalkozásuk útján valósítsák meg.

Tovább a teljes cikkre

Mi szükséges egy életképes szociális szövetkezet létrehozásához?

Kell egy ötlet, egy vezető, forrás, egy szövetkezni akaró közösség és egy szakmai támogató háttér.

Tovább a teljes cikkre

Tagi munkavégzésre irányuló jogviszonyra vonatkozó tudnivalók

A szociális szövetkezetek esetében a korábbi módozatok mellett kötelezően megjelenik személyes közreműködés sajátos formája a közös termelésben való, tagsági viszonyon alapuló közvetlen közreműködés (sui generis jogviszony a továbbiakban: tagi munkavégzés).

Tovább a teljes cikkre

A "helyi értékek" című rendezvénysorozat előadásai

Az alábbi linkekre kattintva letölthetőek a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda és a Szociális Szövetkezeti Koordinációs Osztály 2017. május 9 - 23. között öt helyszínen szervezett „Helyi értékek” című rendezvénysorozatának előadásai.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi példák

Tovább a teljes cikkre

Hazai példák

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció