Hírek, aktualitások

Munkavédelmi intézkedések hőségriadó idején

Publikálva: 2017. június 22.

A várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel az NGM Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére, melyek természetesen a közfoglalkoztatókra és a közfoglalkoztatottakra is vonatkoznak.

Tovább a teljes cikkre

Rábaszentmihályon húsboltot adtak át

Publikálva: 2017. június 21.

Ünnepélyes keretek között avatta fel Rábaszentmihályon dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár és Horváth Gábor polgármester az önkormányzati gazdaság húsboltját.

Tovább a teljes cikkre

"A romák foglalkoztatása" - Műhelybeszélgetés a Belügyminisztériumban

Publikálva: 2017. június 21.

A Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja és a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztálya „ A romák foglalkoztatása” címmel Műhelybeszélgetést szervez június 21-én 10 órakor, a Belügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Április havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2017. június 14.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 174 440 fő volt 2017. áprilisban, amely 7,6 százalékos növekedést mutat az előző hónaphoz képest és 19,6 százalékkal (42,6 ezer fővel) kevesebb, mint egy évvel korábban.

Tovább a teljes cikkre

Értékteremtő hátrányos helyzetűek

Publikálva: 2017. június 2.

A Pest megyei Örkényben az Együtt a Roma Munkavállalókért Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet azzal a céllal alakult meg, hogy elősegítse a hátrányos helyzetű személyek - különösen a roma kisebbséghez tartozó, közfoglalkoztatásból élők és tartós álláskeresők munkaerőpiacra történő integrálását, hozzájáruljon a társadalmi kapcsolataik újbóli kiépítéséhez a közvetlen környezetük bevonásával.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatási kiállítások 2016-ban

Publikálva: 2017. május 16.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága egy kiadványban összegzi a 2016. év országos és megyei közfoglalkoztatási kiállítások tapasztalatait. Egyebek mellett bemutatja a közfoglalkoztatás rendszerét, annak sikereit, jó gyakorlatait, valamint a megvalósult programok eredményeit.

Tovább a teljes cikkre

Március havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2017. május 12.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 162 169 fő volt 2017. márciusban, amely 11,4 százalékos csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest és 22,2 százalékkal (46,4 ezer fővel) kevesebb, mint az előző hónapban.

Tovább a teljes cikkre

Már sajtot is gyártanak Magyardombegyházán

Publikálva: 2017. május 11.

Magyardombegyház a Belügyminisztérium és a Békés Megyei Kormányhivatal támogatásával beruházási célú egyedi közfoglalkoztatási mintaprogram megvalósítására kapott támogatást, amelynek köszönhetően megindult a sajtgyártás a helyi tejüzemben. A program alapvető célja, hogy tartós munkahelyeket teremtsen a községben élők számára.

Tovább a teljes cikkre

Útavatót tartottak Folyáson

Publikálva: 2017. május 8.

Egy újonnan elkészült műutat, valamint mezőgazdasági eszközöket adtak át ünnepélyes keretek között 2017. május 5-én a Hajdú-Bihar megyei Folyáson. A település a közfoglalkoztatás területén elért eredményeinek elismeréseként 2016-ban kapott pénzjutalommal is járó belügyminiszteri elismerést. Ebből az összegből finanszírozták a műút költségének jelentős részét.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatási szakmai napot tartottak Tiszagyulaházán

Publikálva: 2017. május 4.

„Tiszagyulaházi közmunkaprogram szakmai napja” címmel szerveztek közfoglalkoztatási program-bemutatót a Hajdú-Bihar megyei településen 2017. május 2-án. A program apropóját az adta, hogy elkészült egy fűtési rendszerrel ellátott modern, 120 négyzetméteres fóliasátor, amelyet a 2016. évi TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázaton elért első helyezésért kapott díjból építettek fel.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció