Hírek, aktualitások

Melegedő és eszköztároló épült Öreglakon

Publikálva: 2017. december 8.

Öreglakon ünnepélyes keretek között átadták a település közfoglalkoztatási programjaihoz kapcsolódó, mintegy 60 m2-es melegedő és eszköztároló épületet, amely a közfoglalkoztatásban nyújtott kiemelkedő munka eredményeként, a település számára biztosított Start Plusz díjazás forrásából épülhetett fel. Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Móring József Attila országgyűlési képviselő.

Tovább a teljes cikkre

Bútorgyártó üzemet avattak Cigándon

Publikálva: 2017. december 7.

Megkezdődhet a bútorgyártás Cigándon, köszönhetően a Belügyminisztérium támogatásának. A közfoglalkoztatási program keretében létrehozott bútorgyártó üzem a faipari és kárpitos ipari tevékenységeknek köszönhetően különböző bútorok gyártására lesz alkalmas.

Tovább a teljes cikkre

Fürjtojásból készítenek tésztát

Publikálva: 2017. december 7.

Különleges tésztaüzemet adtak át Véménden. A településen az előző években elindított mezőgazdasági program része a sertés- és a fürjtartás is. A fürjtojások a most átadásra kerülő közfoglalkoztatási program keretében kialakított tésztaüzemben kerülnek felhasználásra. A „Fürjes” Tésztakészítő üzemet Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatási kiállítást rendeztek Csongrád megyében

Publikálva: 2017. december 1.

Szeged város adott otthont a negyedik Csongrád Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításnak és Vásárnak, melyen a megye 6 járásából 26 közfoglalkoztató mutatta be termékeit a nagyközönség számára a Csongrád Megyei Kormányhivatal nagytermében. A kiállítás megnyitója után tartottak egy Szakmai Fórumot- és Konferenciát, ahol bemutatták a „Start Plusz 2017” program 3 nyertes programját is. Az esemény felhívta a figyelmet a közfoglalkoztatás fontosságára, értékteremtő tulajdonságára, és arra, hogy a kis településeken élő emberek számára is biztosítja a megélhetést, a biztonságot, miközben kreatív termékeket állíthatnak elő. A kiállításon a látogatók megismerkedhettek a közfoglalkoztatási programok keretében elkészült termékekkel és azok előállításával, a közfoglalkoztatók pedig jó gyakorlataikat, tapasztalataikat osztották meg egymással.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az idei Start Plusz díjakat

Publikálva: 2017. november 16.

A Belügyminisztérium idén is elismerésben részesítette az ország legkiemelkedőbb közfoglalkoztatási programjait megvalósító közfoglalkoztatókat. 51 önkormányzat, 3 önkormányzat által létrehozott nonprofit gazdasági társaság, 5 országos közfoglalkoztatási programot megvalósító szervezet, illetve 16 olyan település kapott Start Plusz díjat, amelyek közfoglalkoztatásra szerveződött szociális szövetkezetet működtetnek. Az ünnepséget népdal- és néptánc bemutató is színesítette, illetve néhány település kóstolóval is készült, bemutatva a közfoglalkoztatásban végzett munka eredményét. A kitüntetett közfoglalkoztatóknak Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár adta át a díjakat.

Tovább a teljes cikkre

Szeptember havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2017. november 16.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a programokban részt vevő személyek havi átlagos száma 173 556 fő volt 2017. szeptemberben, amely létszám az előző hónaphoz képest kismértékű, 2,1 százalékos csökkenést mutat.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatás a 2016–2017 évi kutatások tükrében

Publikálva: 2017. november 10.

A Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja 2017. november 9-én „Közfoglalkoztatás a 2016–2017 évi kutatások tükrében” címmel műhelybeszélgetést szervezett a Belügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Cserjéket ültettek Békésben a közfoglalkoztatottak

Publikálva: 2017. október 27.

Békés város önkormányzata közfoglalkoztatottak bevonásával cserjéket ültetett a napokban a város három frekventált területén. A rekonstrukciós munka fő indoka, hogy a puszpángmoly óriási pusztítást végzett a növényzetben. A zöldterületek összképének megújítása, valamint frissítése két ütemben történik a városban. A településen összesen 800 darab fagyal-, illetve loncpalántát ültettek és ültetnek majd ki.

Tovább a teljes cikkre

Munkahelyeket is ad az új sajtüzem

Publikálva: 2017. október 26.

Szerdán átadták Magyardombegyházán azt a Sajtkészítő Műhelyt, amely a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási támogatásának köszönhetően jött létre.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatási érték az „Alaplé”

Publikálva: 2017. október 20.

A közfoglalkoztatás az ország számos településén láttatja jótékony hatását, így van ez a Fejér megyei Alapon és Sárkeresztúron is. 2011 óta vesznek részt a közfoglalkoztatásban, melynek az ott élők szerint az a legnagyobb hozadéka, hogy a közfoglalkoztatottak megerősödtek, megváltozott a munkához való viszonyuk.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció