Hírek, aktualitások

Június havi közfoglalkoztatási adatok

Publikálva: 2018. augusztus 7.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 142 930 fő volt 2018. júniusában, amely 1,9 %-os csökkenést jelent az előző hónaphoz képest, a 2017. év azonos időszakában mérteknél pedig 22,3%-kal kevesebb.

Tovább a teljes cikkre

Május havi közfoglalkoztatási adatok

Publikálva: 2018. augusztus 3.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 145 715 fő volt 2018. májusban, amely nagyságrendjét tekintve megegyezik az előző hónap adatával. Az előző év májusához képest 20,6 százalékos csökkenés figyelhető meg.

Tovább a teljes cikkre

Ismét sikeresen irtották a parlagfüvet

Publikálva: 2018. augusztus 2.

Lezárult a közfoglalkoztatási programok keretében végzett parlagfű elleni védekezés 2018. évi II. üteme, amelyben 46 592 fő közfoglalkoztatott 78 526 630 m2, azaz 7 852,7 hektár területet tisztított meg az egészségre káros gyomnövénytől.

Tovább a teljes cikkre

„Helyi értékek Startja” - Közfoglalkoztatási kiállítás Tiszagyulaházán

Publikálva: 2018. július 31.

Tiszagyulaháza Község Önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal immár negyedik alkalommal rendezett közfoglalkoztatási kiállítást Hajdú-Bihar megyében. A 2018. július 28-ai rendezvényen a megye önkormányzatain kívül Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is érkeztek kiállítók, akik látványos keretek között mutathatták be közfoglalkoztatási programjaik értékteremtő eredményeit. Dr. Tiba István országgyűlési képviselő köszöntőjét követően a rendezvényt dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára nyitotta meg. A kiállításon 41 önkormányzat, 3 szociális szövetkezet és egy önkormányzati nonprofit kft. mutatta be termékeit.

Tovább a teljes cikkre

Beszámoló a 2017. évi közfoglalkoztatásról

Publikálva: 2018. június 26.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága által készített beszámoló foglalkozik a 2017-es év közfoglalkoztatási rendszerének sajátosságaival, a támogatások jellemzőivel, a résztvevők, valamint a foglalkoztatók és a programok bemutatásával. A elemzés elhelyezi a közfoglalkoztatást a munkaerő-piaci folyamatokban és azok viszonyrendszerében, továbbá bemutatja a gazdasági, társadalmi változások közfoglalkoztatási rendszerre gyakorolt hatását, azt hogy ezek a folyamatok a rendszer folyamatos változását, illetve finomhangolását segítik elő.

Tovább a teljes cikkre

Nógrádszakállon a közfoglalkoztatás létkérdés

Publikálva: 2018. június 19.

Az Ipoly-parti Nórádszakállon sok alacsony iskolai végzettségű ember él, akiknek minimális az esélyük arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedjenek. Ezért is nagy jelentőségű a helyi közfoglalkoztatás, aminek köszönhetően a családok megélhetése biztosított, ráadásul a falu is folyamatosan szépül, fejlődik. Kiemelkedő a mezőgazdasági programjuk, de a Start munkaprogramban végzik a vízelvezető árkok, a patak medrének karbantartását is.

Tovább a teljes cikkre

2018. április havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2018. június 6.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 145 445 fő volt 2018. áprilisban, amely 16,6 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Tovább a teljes cikkre

A hőségben védőitalt és több pihenőidőt kell biztosítani

Publikálva: 2018. június 4.

A munkavédelmi törvény (33. paragrafus 1. bekezdése) úgy rendelkezik, hogy a munkavégzéshez megfelelő környezet szükséges. Ez azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű levegőt kell biztosítani a dolgozók számára.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcsfeldolgozót avattak Trizsen

Publikálva: 2018. június 1.

Ünnepélyes keretek között átadták Trizsen az új gyümölcsfeldolgozó kisüzemet, mely a Belügyminisztérium támogatásából épülhetett fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. Az átadón Réthy Pál, a BM Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is részt vett.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az Idősek otthonát Ricsén

Publikálva: 2018. május 30.

Közfoglalkoztatási program keretében idősek otthona épült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén. A tavaly elkészült – a helyi születésű hollywoodi filmproducer, Zukor Adolph nevét viselő – Zukor Csárda után ez a második épület abból a háromból, amelyeket Ricse Nagyközség Önkormányzata közfoglalkoztatási programban alakít ki.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció