Hírek, aktualitások

Nógrádszakállon a közfoglalkoztatás létkérdés

Publikálva: 2018. június 19.

Az Ipoly-parti Nórádszakállon sok alacsony iskolai végzettségű ember él, akiknek minimális az esélyük arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedjenek. Ezért is nagy jelentőségű a helyi közfoglalkoztatás, aminek köszönhetően a családok megélhetése biztosított, ráadásul a falu is folyamatosan szépül, fejlődik. Kiemelkedő a mezőgazdasági programjuk, de a Start munkaprogramban végzik a vízelvezető árkok, a patak medrének karbantartását is.

Tovább a teljes cikkre

2018. április havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2018. június 6.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 145 445 fő volt 2018. áprilisban, amely 16,6 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Tovább a teljes cikkre

A hőségben védőitalt és több pihenőidőt kell biztosítani

Publikálva: 2018. június 4.

A munkavédelmi törvény (33. paragrafus 1. bekezdése) úgy rendelkezik, hogy a munkavégzéshez megfelelő környezet szükséges. Ez azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű levegőt kell biztosítani a dolgozók számára.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcsfeldolgozót avattak Trizsen

Publikálva: 2018. június 1.

Ünnepélyes keretek között átadták Trizsen az új gyümölcsfeldolgozó kisüzemet, mely a Belügyminisztérium támogatásából épülhetett fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. Az átadón Réthy Pál, a BM Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is részt vett.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az Idősek otthonát Ricsén

Publikálva: 2018. május 30.

Közfoglalkoztatási program keretében idősek otthona épült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén. A tavaly elkészült – a helyi születésű hollywoodi filmproducer, Zukor Adolph nevét viselő – Zukor Csárda után ez a második épület abból a háromból, amelyeket Ricse Nagyközség Önkormányzata közfoglalkoztatási programban alakít ki.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres volt a szakmai fórum Gyulaházán

Publikálva: 2018. május 25.

Tíz megye huszonegy településének képviselője, két szociális szövetkezet, valamint a Baptista Szeretetszolgálat részvételével szervezett szakmai fórumot Gyulaházán a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága. A rendezvényre azokat a közfoglalkoztatókat, szociális szövetkezeteket várták, akik közfoglalkoztatás keretében zöldség-, gyümölcs-, valamint tejfeldolgozó vagy száraztésztagyártó üzemet működtetnek.

Tovább a teljes cikkre

Juhtejből joghurt

Publikálva: 2018. május 24.

Vésztőn 2018. május 23-án átadták a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási Startmunka programja keretében elkészült tejfeldolgozó üzemet, amely 5 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé. A beruházásnak köszönhetően üzemi körülmények között tudják előállítani a juhsajtot, túrót, joghurtot. A későbbiekben szeretnék a tejfeldolgozót az értékesítésből származó bevételből üzemeltetni.

Tovább a teljes cikkre

Kaszaperen beindult a zöldség- és gyümölcs feldolgozás

Publikálva: 2018. május 23.

Zöldség-gyümölcsszárító üzemet és paprikamalmot avattak Kaszaperen 2018. május 23-án. Az üzem építéséhez és berendezéseihez magas hozzáadott értékű közfoglalkoztatási program keretében nyújtott támogatást a Belügyminisztérium. Az üzem 10 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé.

Tovább a teljes cikkre

Tésztaüzemmel és húsfeldolgozóval gyarapodtak

Publikálva: 2018. május 16.

Szegilongon tésztaüzemet, néhány kilométerre Tokajban pedig húsfeldolgozót avattak. A közfoglalkoztatási programok segítségével létrehozott termelőegységek a későbbiek folyamán önálló működésre is képesek lesznek, megélhetést nyújtva az ott élők számára. Az ünnepélyes átadókon a Belügyminisztérium képviseletében Réthy Pál, a Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője vett részt.

Tovább a teljes cikkre

Rábaszentmihály gluténmentes ízei

Publikálva: 2018. május 16.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár Rábaszentmihályon gluténmentes tésztaüzemet adott át. Az üzem átépítéséhez és berendezéseihez magas hozzáadott értékű program keretében a Belügyminisztérium 128,5 millió forint támogatási összeget nyújtott. Az üzem 5 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció