Hírek, aktualitások

Húsfeldolgozás magas fokon

Publikálva: 2018. február 23.

Tiszatarjánban ünnepélyesen átadták a beruházási jellegű közfoglalkoztatási mintaprogram keretében megépült, 382 négyzetméteres húsfeldolgozó üzemet és a hozzá kapcsolódó minta-gazdaboltot. Az elkövetkezendő időszakban folyamatosan szeretnék növelni a kapacitást, hogy a helyi lakosok számára a köz- és szociális étkeztetés biztosításával a jobb vidéki életminőség feltételeit megteremtsék.

Tovább a teljes cikkre

Átadták a szászvári tűzoltó szertárt

Publikálva: 2018. február 22.

Szászváron 2018. február 21-én ünnepélyesen átadták az egyéb közfoglalkoztatási mintaprogram keretében épült helyi tűzoltó szertárat, amelynek kivitelezésében 22 helyi közfoglalkoztatott vett részt. A nagyközség önkormányzata a Belügyminisztériumtól mintegy 40 millió forintot támogatást kapott a beruházásra. Ennek köszönhetően a - fennállásának 142. évfordulóját ünneplő - Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület extrém helyzetekben is gyorsan és akár önállóan képes az állampolgárok mentésére.

Tovább a teljes cikkre

Új fedél a hajléktalan családoknak

Publikálva: 2018. február 14.

A hajléktalanná vált családok számára csak speciális átmeneti otthonok nyújtanak segítséget abban, hogy ne veszítsék el gyermekeiket. Ezért is nagy jelentőségű a hajdúböszörményi Katica Családok Átmeneti Otthonának új épülete, amely a Belügyminisztérium támogatásával készült el. Az épületet 2018. február 13-án ünnepélyes keretek között adta át dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Porfestő üzem Mezőhegyesen

Publikálva: 2018. február 8.

A Belügyminisztérium támogatásával Mezőhegyesen elkészült a település porfestő üzeme, amelyhez porszóró fülke és kompresszor is tartozik. A beruházás a lombseprű készítéshez kapcsolódó korszerű felületkezelést teszi lehetővé. Az üzemet dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár adta át.

Tovább a teljes cikkre

2018. szeptember 3-áig aktív a szociális szövetkezetek részére rendelkezésére álló pályázati felhívás

Publikálva: 2018. január 11.


A GINOP-5.1.7.-17 (Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése) pályázati felhívásra 2018. szeptember 3-áig tudnak támogatási kérelmet benyújtani az érdeklődő társadalmi vállalkozások, köztük szociális szövetkezetek. A támogatási program célja a már működő civil és nonprofit szervezetek, valamint szövetkezetek bázisán új társadalmi célú vállalkozások létrehozásának segítése, illetve a már működő vállalkozások dinamizálása és stabilizálása - piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján - tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Október havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

Publikálva: 2018. január 3.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a programokban részt vevő személyek havi átlagos száma 168 437 fő volt 2017. októberben, amely létszám az előző hónaphoz képest kismértékű, 2,9 százalékos csökkenést mutat.

Tovább a teljes cikkre

Ferencváros Földje

Publikálva: 2017. december 14.

A FESZOFE Nonprofit Kft. a ferencvárosi önkormányzattal együttműködve egy talajkondicionáló, valamint termőtalaj-fertőtlenítő berendezést adott át 2017. december 13-án. Az eszköz ünnepélyes átadása a „Ferencváros Földje” elnevezésű Hajléktalan Országos Közfoglalkoztatási Mintaprogramnak köszönhetően valósulhatott meg. Az eseményen részt vett dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Melegedő és eszköztároló épült Öreglakon

Publikálva: 2017. december 8.

Öreglakon ünnepélyes keretek között átadták a település közfoglalkoztatási programjaihoz kapcsolódó, mintegy 60 m2-es melegedő és eszköztároló épületet, amely a közfoglalkoztatásban nyújtott kiemelkedő munka eredményeként, a település számára biztosított Start Plusz díjazás forrásából épülhetett fel. Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Móring József Attila országgyűlési képviselő.

Tovább a teljes cikkre

Bútorgyártó üzemet avattak Cigándon

Publikálva: 2017. december 7.

Megkezdődhet a bútorgyártás Cigándon, köszönhetően a Belügyminisztérium támogatásának. A közfoglalkoztatási program keretében létrehozott bútorgyártó üzem a faipari és kárpitos ipari tevékenységeknek köszönhetően különböző bútorok gyártására lesz alkalmas.

Tovább a teljes cikkre

Fürjtojásból készítenek tésztát

Publikálva: 2017. december 7.

Különleges tésztaüzemet adtak át Véménden. A településen az előző években elindított mezőgazdasági program része a sertés- és a fürjtartás is. A fürjtojások a most átadásra kerülő közfoglalkoztatási program keretében kialakított tésztaüzemben kerülnek felhasználásra. A „Fürjes” Tésztakészítő üzemet Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció