A közfoglalkoztatási kiállítások programcsokor újabb állomása Tatabánya volt, ahol Komárom-Esztergom megye közfoglalkoztatói gyűltek össze, hogy kiváló termékeikkel prezentálják közfoglalkoztatási programjaik sokszínűségét, sikerességét.

A termény- és termékbemutató mellett szakmai fórumot is szerveztek, amelyen közfoglalkoztatók beszéltek programjaikról, tapasztalataikról. Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs főosztályának vezetője ismertette az idei programok eredményeit és a 2018. év várható feladatait.
Mint azt dr. Kancz Csaba kormánymegbízott megnyitó beszédében elmondta, Komárom-Esztergom megyében szinte mindenhol látható a hagyományos önkormányzati hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás eredménye, elég, ha a közutakat, a városok, falvak összképét nézzük. Hangsúlyozta, hogy a rendezett lakókörnyezet, az infrastrukturális fejlődés, önkormányzati intézmények felújítása, karbantartása az itt élők mindennapjait teszik könnyebbé, kellemesebbé, ami javarészt a közfoglalkoztatásnak, illetve a közfoglalkoztatottak értékes munkájának köszönhető.


A kiállításon 40 önkormányzat, 11 országos közfoglalkoztató, illetve 5 civil szervezet mutatkozott be közfoglalkoztatóként. Az 56 kiállító a közfoglalkoztatottak által előállított terményekkel és termékekkel, valamint munkafotókkal jelent meg a kiállításon. A mezőgazdasági termékek feldolgozásával nyert lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat a látogatók meg is kóstolhatták.A megye értékteremtő járási startmunka programjainak eredményeiről

Bakonyszombathelyen, Etén és Tárkányon szántóföldi és fóliaházas növénytermesztéssel foglalkoznak. A megtermelt javak egy részét az önkormányzatok saját konyhájukon közétkeztetéshez használják fel, más részét értékesítik. A tartósításnak, savanyításnak köszönhetően egész évben tudják biztosítani a konyhák ellátását. Kiemelkedő Súr Község Önkormányzatának helyi sajátosságú programjának részeként a lombkorona sétány kialakítása, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át idén augusztusban. Ete Község zöldterület-kezelés főtevékenységgel 2016-ban létrehozta az Etei Szociális Szövetkezetet, mely szorosan kapcsolódik a község mezőgazdasági programjához. Bakonysárkány Község 2016-ban hozta létre kerámiatermékek előállításával foglalkozó szociális szövetkezetét. Mindkét település több éves támogatásnak köszönhetően tudta megteremteni a szövetkezethez szükséges tárgyi feltételeket.