A Zselic Gyöngye Szociális Szövetkezet 2018. június 1-jén vegyesboltot, cukrászdát és egy cukrászműhelyt nyitott a Somogy megyei 900 lakosú Kiskorpádon. A helyben készült házias jellegű süteményeket, tortákat az igényesen kialakított cukrászdában értékesítik. A "Fókusz" pályázaton közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek, megteremtve ezzel nyolc hátrányos helyzetű ember hosszú távú foglalkoztatását.

A szövetkezetben aktív tag Visnye Község Önkormányzata is. Több dolgozó erről a településről jár át minden nap az üzembe. A szövetkezet vezetője, Juhászné Kovács Ágnes rendkívül büszke az eddigi eredményekre. A vendégek jó hírét viszik a cukrászdának, mert kedves a kiszolgálás és mindig friss a sütemény. A nyitás óta eltelt egy évben 20 millió forint bevételt értek el cukrásztermékek árusításával és a vegyesbolt üzemeltetésével. A kemény munka a szövetkezeti csapat kiváló együttműködését igazolja.

A születésnapi ünnepségen részt vett többek között Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Kárpáti Tímea, a Somogy Megyei Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány igazgatója, valamint a Belügyminisztérium Szociális Szövetkezeti Koordinációs Osztály és az OFA Nonprofit Kft. munkatársai.

A születésnap kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a környező települések (Kadarkút Csököly, Bárdudvarnok, Visnye, Egerág) polgármesterei is találkozzanak és erősítsék partnerségüket. A  polgármesterek mellett azok a szociális szövetkezetek is jelen voltak, akik a nyitás óta szoros kapcsolatot alakítottak ki a Zselic Gyöngye Szociális Szövetkezettel. A rendezvényen további együttműködésről is megállapodtak, többek között az Érted- Együtt Szociális Szövetkezettel szörpök, lekvárok, ivólevek bizományos értékesítéséről, illetve az Egerági Szociális Szövetkezettel füstölt húsáruk forgalmazásáról.

A fenntartható működéshez további beruházások is szükségesek, ezért folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket. Elsősorban olyan napelemrendszer kialakítását tervezik, amellyel villamosenergia költségeiket csökkentenék. További terveik között szerepel, hogy az üzletben olyan polcokat alakítanának ki, ahol a kézzel készült, prémium minőségű termékeket helyeznék el.