Gyöngyösön száznyolcvan közfoglalkoztatott dolgozik. A napokban fejezték be a Warga László utcánál a játszótér körbekerítését, de az ő kezük munkáját dicséri az új patakkorlát is. Alkalmazásukkal milliókat spórol a város.

A nyári időszakban a városépítő csapat folyamatosan dolgozik a bölcsődékben és az óvodákban, hisz a felújítások nagy részét, valamint ezek lakatos-, festő és ácsmunkáit ők végzik. A zöld területek karbantartásával egyidejűleg a parlagfű irtást is elvégzik.
Az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött az Együtt Veled Szociális és Kulturális Egyesülettel, valamint az Együtt Szebb Jövőért Roma Magyar Egyesülettel. Utóbbi egyesület közfoglalkoztatás keretében többek között szemétszedést, utcaseprést, ároktisztítást végez. Az önkormányzat által pontosan meghatározott feladatokat látnak el.
Sokan keresik meg őket személyesen és mindig tudnak munkát adni, de előfordul, hogy menet közben a közfoglalkoztatottak találnak maguknak állást. Ennek az egyesület is örül, hiszen a cél az, hogy a közfoglalkoztatottak minél hamarabb be-, vagy visszakerüljenek az elsődleges munkaerő-piacra.

(Forrás: Heves Megyei Hírlap)