Zala megye északi részén található Zalaszentlászló, mely királyi nevét már 1333-ban említik írásos dokumentumok. Névadójuk tiszteletére az 1700-as években építettek a régi templom maradványait felhasználva, barokk stílusú templomot. A település újkori nevezetessége, az 1985-ben átadott Faluház, amely Makovecz Imre tervei alapján készült. A Szentlászlóiak nem csupán történelmükre büszkék, hanem ápolt, virágosított utcáikra, közintézményeikre is, melyek a helyi közfoglalkoztatást is dicsérik.

A 808 fős község Infrastrukturálisan jól kiépített. Mezőgazdasági programjukban burgonyát, céklát, cukkínit, répát, kerékrépát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, retket, salátát, tököt, vöröshagymát, zöldbabot termesztenek. A zöldségek nagyobb részét az önkormányzat főzőkonyháján, valamint a közétkeztetésben és szociális étkeztetésben hasznosítják, kisebb részüket feldolgozzák. A program részeként felújítják azt az épületet, amit a termelt növények és a szerszámok tárolására használnak.

A helyi sajátosságokra épülő programelemben 2016. évben a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően a Faluház udvarán elkészítettek egy kemencét, és egy 30 m2-es fedett kiülőt, ami turisztikai látványosság. Idén a Faluház környezetében lévő épületeket szeretnék bővíteni, egy melegedő helyet építenek a közfoglalkoztatottaknak és szerszámtárolót alakítanak ki.