A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága 2023. szeptember 8-9-én idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a közfoglalkoztatás értékeit bemutató ingyenes rendezvényét a Városligetben. Színes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel, vásári forgataggal várunk minden kedves érdeklődőt.

A hirdetés ráklikkeléssel nagyítható

A rendezvény időpontja:
2023. szeptember 8-9. 

A rendezvény helyszíne:
Vajdahunyad vára és környéke (Budapest, Városliget)

A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak és vásárolhatnak a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből előállított befőttekből, szörpökből, savanyúságokból, gyümölcslevekből, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből vagy éppen a füstölt árukból, de megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a kézműves levendulaolaj és víz, tökmagkrém, vagy újságpapír újrahasznosításával készült ajándék-, dísz-, és használati tárgyak. 

A gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a hagyományos népi ízeket és a tájjellegű ételkülönlegességeket. Kiállítóinktól kóstolót kaphatnak többek között, slambucból, molnárkalácsból, helyben sütött pogácsából, lángosból. 

Rendezvényünk a kisgyermekes családok részére is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A gyermekek bemutató keretében ismerhetik meg a rendőrség és a tűzoltóság munkáját, kézműves foglalkozásokon próbálhatják ki többek között a fafaragást, a kosárfonást, a csipkekészítést, nemezelést és korongozást.

Mindkét napon ugrálóvárral, csillám tetoválással, gyermekkoncertekkel várjuk a kisebbeket, népzenei fellépők, valamint péntek este a Bon-Bon együttes, szombaton pedig Pál Dénes fellépése szórakoztatja a nagyobbakat.