A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbélteken az önkormányzat által üzemeltetett két konyha működtetéséhez szükséges nyersanyagok megtermelését és előállítását végzik a közfoglalkoztatás keretében.

Az önkormányzat tulajdonát képező 20 hektár földterületen étkezési napraforgót, további egy hektáron burgonyát termelnek. Önkormányzati tulajdonú belterületen 2015-ben is különböző zöldségféléket termesztettek, amelyet a tartósító üzemben dolgoztak fel. Új termékként cseresznyepaprikát is termeltek két hektáron. 

A növénytermesztést elsősorban szabadföldön, a zöldségfélék termelését a fóliaházban a korábbi évekhez hasonlóan  folytatták. Káposztát, karfiolt, paprikát, paradicsomot, salátát, spárga és sütőtököt, uborkát, sárgarépát, petrezselymet, borsót, karalábét, hagymát, burgonyát, zellert és egyéb zöldségféléket termelnek. A mezőgazdasági projekt keretében a kezdetekben tartósító üzemet alakítottak ki, ahol a megtermelt termékek fagyasztása, hűtése, tartósítása történik.  Az önfenntartás megvalósítása érdekében a megtermelt nyersanyagokat feldolgozzák és az önkormányzat által működtetett két konyhát alapanyagokkal látják el.