Jó gyakorlatok

2020. október 9. 8:18

Konyhafejlesztés Kaszaperen

A XXI. század igényeinek megfelelő konyhát alakítottak ki a Békés megyei Kaszaperen a Belügyminisztérium támogatásával.

2020. április 21. 11:12

A Közfoglalkoztatás keretében zajló munkálatok Cegléden

A Belügyminisztérium támogatásával a ceglédi VÁRVAG Nonprofit Kft-nél is 2020. március 1-jével indultak az új közfoglalkoztatási programok.

2019. október 17. 15:18

Tápiószőlős közfoglalkoztatás keretében megvalósított tevékenységei és beruházásai

Tápiószőlős Község Önkormányzata 2015. év óta vesz részt a közfoglalkoztatásban. Programjaikat egymásra építik: a sertéstartást a mezőgazdasági, sertéstelep épületeinek egy részét pedig a helyi sajátosságokra épülő program keretében valósították meg.

2019. szeptember 4. 14:09

Közösségi tér és múzeumkávézó nyílt Pusztafalun

Pusztafalu Község Önkormányzata megvásárolt és felújított két használaton kívüli ingatlant a település központjában. Ezzel méltó helyszínre kerültek helytörténeti, valamint időszakos kiállításaik. Múzeumuk továbbá kiegészült egy vendéglátó egységgel is, ahol a kirándulók megpihenhetnek és felfrissíthetik magukat.

2019. július 30. 16:21

Modern Míves Termék minősítést kapott a „Galgóci Faragda”

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajógalgóc közfoglalkoztatási program keretében élesztett újra egy régi hagyományt, a fafaragást. Elsősorban kézműves tárgyakat készítenek, mint például fatányérokat, -tálakat, -kanalakat stb., de termékeik nem pusztán dekorációs célt szolgálnak, hiszen a mindennapi életben is használhatóak. A szorgalmas munkának idén meglett a gyümölcse: a "Galgóci Faragda" három faragott terméke is Modern Míves Termék minősítést érdemelt.

2019. július 18. 12:15

„Barázda Kézműves Kuckó”-t nyitott Tiszaörs a Tescóban

A Tiszaörsi Barázda Élelmiszer-előállító Szociális Szövetkezet „Barázda Kézműves Kuckó” néven boltot nyitott 2019. július 6-án a tiszafüredi Tesco áruházban. A megnyitón különféle ízesítésű, kiváló minőségű tiszaörsi kecskesajtokat, krémsajtokat, tésztasalátát, mákos tészta süteményt, trizsi szörpöket, lekvárokat, tiszaigari mézeket kóstolhattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták az abádszalóki csipkeverést és megtekinthették a tiszaderzsi szőttes szőnyegeket.

2019. július 2. 14:06

Dísztárgyak készítése Nagyhegyes községben

Az önkormányzat évek óta folyamatos résztvevője a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási és a járási Startmunka programoknak. Közel négy hektáron konyhakerti növényeket termelnek, mintegy két hektáron folytatnak cirok-, és levendulatermesztést. A korábban telepített és már termőre fordult 450 gyümölcsfa gondozását, gyümölcseinek betakarítását és ideiglenes tárolását is végzik. A megtermelt növényeket a konyhán használják fel, illetve tartósítják, a felesleget pedig értékesítik, valamint a szociálisan rászorulók között osztják el.

2019. június 24. 10:11

Mezőgazdasági munkák Kölcse Nagyközségben

Kölcse önkormányzata a munka nélkül lévő személyek foglalkoztatását a közfoglalkoztatásban, elsősorban mezőgazdasági tevékenységek ellátásával oldja meg. 2018-ban ennek keretében alma- és szilvafa csemetéket gondoztak, míg a felállított fóliasátorban tavasszal salátát, hagymát, retket neveltek, majd e növények beérése után paradicsom és paprika palántát ültettek. Közel egy hektár szántóföldi területen burgonyát is termesztettek.

2019. június 18. 15:54

Utcabútorok gyártása Girincs községben

Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz közfoglalkoztatási programokban, 2012-ben térkő készítéssel kezdték meg a munkát.

2019. június 5. 15:20

Szarvasmarhatartás Nyárád községben

Az önkormányzat 2018-ban mezőgazdasági, továbbá mezőgazdasági földutak karbantartására irányuló közfoglalkoztatási mintaprogramot indított. A mezőgazdasági program keretében mintegy négy hektáron szabadföldön és fóliasátorban sárgarépa, vöröshagyma, burgonya, fehérrépa, tök, zöldbab, TV paprika, paradicsom, kelkáposzta, bab, zöldborsó, valamint kukorica és búza nevelését végezték. A termékeket elsősorban az óvodai konyhában használták fel.