Budapest szívében hatalmas közösségi vásár várja látogatóit 2021. május 30-án. Az Erzsébet és Deák téren megrendezett Piacok Napján idén részt vesz a közfoglalkoztatás bázisán létrejött Alapi Munka Gyümölcse Start Szociális Szövetkezet is.

A „Nem Adom Fel” Alapítvány 2014 óta szervezi meg a Piacok Napját. A rendezvény célkitűzése egy olyan összefogáson alapuló kezdeményezés volt, amely azokat a közösségi vásárokat, garázsvásárokat, kisebb-nagyobb kézműves és termelői piacokat hivatott népszerűsíteni, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják, mindemellett olyan közösségi életérzést közvetítenek, amelyre egyre nagyobb szükségük van a városi életet élőknek. 

Az évek során a szervezéshez csatlakozott a Hello Piac Kft. is, és a legfontosabb céljává vált, hogy a programmal olyan értékeket képviseljen, amelyek nélkülözhetetlen ahhoz, hogy élhető világot teremtsünk magunk körül. A Hello Piac egy nonprofit Kft., ami azért jött létre, hogy kimondottan piacok szervezésével segítse a társadalmi vállalkozások megjelenését, illetve a Nem Adom Fel Alapítvánnyal együtt a megváltozott munkaképességű, hátrányos helyzetű  emberek által készített termékeket. Szeretnék előtérbe helyezni a tudatos vásárlás fontosságát, a természetes anyagokból készült, környezettudatos és fenntarthatóbb mindennapi élet kialakítását elősegítő termékeket, a hazai tervezők munkáit, a magyar termelők finomságait és a fogyatékkal élő emberek által készített minőségi termékeket egyaránt. A szövetkezet a Fejér megyei Alap községben működik.  Fő tevékenységük a 100%-os gyümölcslevek készítése, bérfeldolgozása  és forgalmazása. A közfoglalkoztatás alapjain szerveződött, önkormányzati tagsággal, továbbá nyolc magánemberrel létrejött szövetkezet 2017 óta ad munkát a  településen élő regisztrált munkanélküli, hátrányos helyzetű álláskeresőknek. Gyümölcsleveik a környező települések és a helyi lakosság által megtermelt gyümölcsökből készülnek. Büszkék termékeik minőségére. Víz-,  tartósítószer-, cukor,- és adalékanyagoktól mentes leveik különböző ízekben készülnek. Alap íz az alma, amit különböző gyümölcsökkel vegyítenek (alma-cékla, alma-sárgarépa, alma-szilva, alma-vilmoskörte, alma-homoktövis). Kiemelt termékük a magas C vitamintartalmú homoktövis-velő, amit egészségmegőrzésre javasolnak. 

A piacok napján való részvétel egy újabb lehetőség számukra, hogy szélesebb körben ismertté váljanak termékeik. 

A rendezvény részletes programja az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/events/878110285929451