Kunágotán nagyon hatékonyan működik a közfoglalkoztatás: mezőgazdasági programjuk keretében foglalkoznak mangalicasertések tartásával, rackajuh és fácán-tenyésztéssel is. Ez azonban csak egy része a békési településen végzett értékteremtő munkának.

Több mint száz rackajuhot és majd háromezer fácánt nevelnek Kunágotán a közfoglalkoztatottak. A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében építettek a napközis konyha udvarán lévő fólianevelőhöz szükséges kazánházat, valamint az önkormányzat udvarán egy tárolóépületet. 

A betonelemek gyártása is eredményes, ezekből értékesítettek oszlopokat, járdalapokat, házszámtáblákat. Az önkormányzati intézményekhez készítettek gyeprácsot, szegélyköveket, betonvályúkat, valamint kerítést, homokozót, virágládát, kültéri padokat, asztalokat. 

Az asztalosműhely munkáját dicsérik az esztétikus buszvárók. Az értékesítésből realizált nettó árbevételeket további anyagvásárlásra fordították. 2016. év végére megoldották a szántóterületek talaj-előkészítő munkáit, kialakították a palántanevelő fűtési rendszerét, így a palántanevelés is hamarosan elkezdődhet. 

(Forrás: Békés Megyei Hírlap)