Vidéki ízek, minőségi termékek Budapesten

Publikálva: 2021. február 17.

A Belügyminisztérium szakmai támogatásával megvalósuló „Dokkoló” Integrátori programban 2020. február 12-én, megújulva, friss árukészlettel újranyitotta kapuit Budapesten a Bőközi Mini Diszkont. A III. kerület Szentendrei út 24. szám alatt működő kisbolt kizárólag hazai alapanyagokból készült, mesterséges adalékanyagoktól mentes termékeket kínál vásárlóinak az egészségtudatos táplálkozás jegyében.

Drávacsehi, Tésenfa és Szaporca az ország egyik legelmaradottabb térségében, az Ős-Dráva programban is érintett Ormánságban található. Közfoglalkoztatási támogatásból korábban vágóhidat, húsfeldolgozót és sertéstelepet hoztak létre a községekben, melyek piaci alapú működtetése 2019-ben átkerült az önkormányzatok tulajdonában lévő Prizma-Bautim Kft.-hez.  A vállalkozás – miközben a saját prémium minőségű „Bőközi Legendás” brandjét menedzseli – párhuzamosan helyzetbe hozta az integrációhoz csatlakozó közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezeteket és az érintett önkormányzatokat. Ezzel egyrészt bővítette saját termékpalettáját, másrészt a szociális szövetkezetek, és a közfoglalkoztatásban előállított élelmiszeripari termékek rákapcsolódtak a cég, mint integrátor logisztikai és értékesítési rendszerére.

Termékpalettájukon a tőkehúson, füstölt húsárukon kívül tészták, gyümölcsnektárok, szószok, tejtermékek, olajok, pékáruk és különleges édességek is megtalálhatók. Az értékesítendő  termékek minőségbiztosítási, marketingfejlesztési folyamaton is átesnek azért, hogy csak a legjobb minőségű áruk kerüljenek a piacokra és a boltokba. A budapesti boltban hét szociális szövetkezet, két önkormányzat és két vállalkozás prémium minőségű termékei váltak elérhetővé a budapesti vásárlók számára. 

Menü

Navigáció