Szociális szövetkezeti termékek a Digitális Termelői Piacon

A Belügyminisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Digitális Termelői Piac Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a Magyarország Digitális Agrár Stratégiája alapján létrejött Digitális Termelői Piac tervezett szolgáltatásai segítsék a szociális szövetkezetek működését.

A Digitális Termelői Piac az együttműködés értelmében logisztikai szolgáltatással, nyomon követéssel, élelmiszerek szállítására alkalmas infrastruktúrával biztosítja a szociális szövetkezetek és a fogyasztók közötti árumozgást, és a raktározást. Fogyasztói oldalról mind a magánszemélyek, mind a vendéglátó- és szállodaszektor számára elősegíti a kiváló minőségű hazai termékekhez való hozzáférést. Minőségbiztosítási rendszerrel a termeléstől a vevő részére történő átadásig biztosítja az élelmiszerek nyomon követését, minőségellenőrzését. A kereskedelmi adatok kiértékelésével, a fogyasztói igények feltárásával, elemzésével hozzájárul a szociális szövetkezetek termékfejlesztéséhez. Tételes kereskedelmi javaslatokat dolgoz ki a szociális szövetkezetek termékeinek Digitális Termelői Piac kereskedelmi felületén történő megjelenítésére.  

A szociális szövetkezet, mint speciális vállalkozási forma hiánypótló lehetőséget jelent a települések munkaerő-piaci problémáinak mérséklésében, a hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásában. Az elmúlt 5 év tapasztalatai alátámasztják, hogy a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek a pályázati támogatások adta lehetőségek, a beruházások és a humánerőforrás-fejlesztések révén nemcsak a települések vállalkozásaiként váltak ismertté, hanem az általuk előállított kiváló minőségű kézműves termékek is egyre keresettebbek.

A Digitális Termelői Piac program a termékek szélesebb körben történő piacra juttatásában, a vevői igények megismertetésében és a piaci igényeknek megfelelő termékek fejlesztésében, szakmai együttműködések kialakításában nyújt segítséget a szociális szövetkezeteknek. A szociális szövetkezeti termékek várhatóan 2021 júliusától válnak elérhetővé a Digitális Termelői Piac webshop felületén, a www.kozertplusz.hu weboldalon.

Menü

Navigáció