Megjelent a „Fókuszban a piac” második köre - Kiegészítő pályázati lehetőség a FÓKUSZ Programban

A Belügyminisztérium kezdeményezésére a "Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek támogatási programon" (a továbbiakban: Fókusz Program) belül megnyitották a „Fókuszban a Piac” programelem második ciklusát. A „Fókuszban a Piac” második körös kiegészítő pályázati felhívását az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. tette közzé.

A kiegészítő pályázat második ciklusában azok a Fókusz Program második körében támogatást nyert és hatályos támogatási szerződéssel rendelkező szociális szövetkezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a támogatási program során valóban piacképes, magas színvonalú termékek előállításával és aktív piaci jelenléttel maguk is hozzájárultak tevékenységük hosszú távú, piacorientált fenntarthatóságához.

A programelem célja, hogy a kedvezményezett szociális szövetkezetek a mostanra kialakult piaci pozíciójukat megerősítsék és gazdasági eredményeiket hosszabb távon is megtartsák. További cél a marketingszemlélet meghonosítása, a megfelelő marketingeszközök használata a piacra jutás, valamint a kereslet növelése érdekében, továbbá a hálózatosodás elősegítése.

A támogatást vissza nem térítendő formában a tevékenységektől függően versenyt nem torzító állami támogatásként vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként 100%-os intenzitással vehetik igénybe a szervezetek. A projektek keretében egy szociális szövetkezet maximum 10 millió Ft támogatásban részesülhet. 

A pályázat benyújtására 2020. január 9. és 2020. február 28. 16:00 óra között kerülhet sor. A benyújtás feltételeiről az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők: Fókuszban a piac második ciklusa

Menü

Navigáció