Jó gyakorlatok

Kihalófélben lévő mesterségeket élesztenek újra

Publikálva: 2017. október 16.

A Somogy megyei Kelevízen és Hosszúvízen szeretnék újraéleszteni a régi, ám kihaló félben lévő szakmákat. Ez adta az ötletet, hogy a közfoglalkoztatás keretében elkezdjék a kosárfonást, amely ráadásul egész évben végezhető munka.

Tovább a teljes cikkre

Jó példával jár elöl Kiskassa

Publikálva: 2017. augusztus 25.

A közfoglalkoztatási programjuk keretében értékteremtő munkát végeznek a Baranya megyei Kiskassán. Tevékenységükkel nemcsak a településképet építik és szépítik, hanem bevételre is szert tesznek. Saját maguk készítették többek közt a buszmegállót és számos köztéri alkotást, a helyiek pedig virágládákat kaptak. A tevékenységükből befolyt összeget visszaforgatják a programba, amiből aztán festéket, faanyagot és egyéb eszközöket vásárolnak.

Tovább a teljes cikkre

Gőzerővel burkolnak Békéscsabán

Publikálva: 2017. augusztus 9.

Békéscsabán a közfoglalkoztatás keretében mintegy 180 főt foglalkoztat az önkormányzat. Szorgos kezeik munkájának eredményeként több száz járdalap és gyeprács sorakozik, arra várva, hogy kihelyezzék őket a város közterületein, ezzel is megörvendeztetve a város lakóit.

Tovább a teljes cikkre

„Keresztszemet vetnek” a közfoglalkoztatásra

Publikálva: 2017. augusztus 3.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, „beregi” részén, közvetlenül az ukrán határ mentén található Barabás település. A csodálatos természetvédelmi területen fekvő, mintegy 1000 lakost számláló község elöregedőben van, néhány kisebb mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozás foglalkoztatja az ott élők egy részét, azonban ezek a munkalehetőségek csupán idényjellegűek. 2011-ben ezért is fogadta az önkormányzat nagy örömmel az új közfoglalkoztatási programok lehetőségét.

Tovább a teljes cikkre

XI. Gólyafesztivál és II. közfoglalkozatási kiállítás

Publikálva: 2017. augusztus 1.

Tiszagyulaházán immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a már hagyományos gólyafesztivált, illetve ezen belül a II. területi közfoglalkozatási kiállítást. A rendezvényen Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Mikó Zoltán polgármester és a Belügyminisztérium képviselője mondott köszöntőt.

Tovább a teljes cikkre

Pákán felpörgött a mezőgazdaság

Publikálva: 2017. július 26.

A Zala megye nyugati részén, Lentitől délkeletre fekvő Páka a térségben mindig jelentős gazdasági és kulturális szereppel bírt. A gyönyörű környezetben fekvő, kilencszáz éves falut jelenleg 1140-en lakják. A sok látnivaló mellett érdemes megjegyezni, hogy 2015 óta komoly eredményeket értek el közfoglalkoztatási programjaikban.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres együttműködés a közfoglalkoztatásban

Publikálva: 2017. július 20.

Gyöngyösön száznyolcvan közfoglalkoztatott dolgozik. A napokban fejezték be a Warga László utcánál a játszótér körbekerítését, de az ő kezük munkáját dicséri az új patakkorlát is. Alkalmazásukkal milliókat spórol a város.

Tovább a teljes cikkre

Pazar zöldségtermesztés

Publikálva: 2017. július 18.

Zala megye északi részén található Zalaszentlászló, mely királyi nevét már 1333-ban említik írásos dokumentumok. Névadójuk tiszteletére az 1700-as években építettek a régi templom maradványait felhasználva, barokk stílusú templomot. A település újkori nevezetessége, az 1985-ben átadott Faluház, amely Makovecz Imre tervei alapján készült. A Szentlászlóiak nem csupán történelmükre büszkék, hanem ápolt, virágosított utcáikra, közintézményeikre is, melyek a helyi közfoglalkoztatást is dicsérik.

Tovább a teljes cikkre

Egyházi jó gyakorlatok

Publikálva: 2017. július 11.

Az egyházi szervezetek már 2011-ben bekapcsolódtak a közfoglalkoztatásba. Néhány év alatt ugrásszerűen megnőtt a közfoglalkoztatási programjaikba bevontak száma. A támogatások keretében legnagyobb számban szakképzetséggel nem rendelkező közfoglalkoztatottakat alkalmaznak. Jellemzően a templomok környezetének, valamint az intézmények tisztán tartási feladatait, temetők és épületek karbantartását, kisebb felújításokat, egyszerűbb adminisztrációs tevékenységeket végeznek.

Tovább a teljes cikkre

Kerecsenyen mindig terem valami

Publikálva: 2017. június 29.

Kerecseny Község Önkormányzata 2012-óta folyamatosan részt vesz a közfoglalkoztatásban, ami a településen szinte az egyetlen munkalehetőséget biztosítja az aktív korúak számára, ezért több programban is részt vettek az elmúlt években.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció