Jó gyakorlatok

Környezet- és egészségtudatos közfoglalkoztatás

Publikálva: 2017. december 6.

Gyomaendrődön a járási startmunka programok keretében igyekeznek olyan tevékenységeket végezni, melyek a település számára hasznosak, az egészséget és az egészséges környezetet hivatottak szolgálni. Ennek megfelelően komoly homoktövis ültetvénnyel rendelkeznek, de a közfoglalkoztatottaknak jut energiájuk a brikettgyártásra is. A közfoglalkoztatási programok feladatainak megvalósításához az önkormányzat jelentős támogatást kap a Belügyminisztériumtól.

Tovább a teljes cikkre

Múltban gyökereztek, most ismét virágoznak a helyi gyümölcsök

Publikálva: 2017. december 4.

Nógrádsipeken szeretnék újrahonosítani a régi, hagyományosan e vidéken termelt gyümölcsféléket. A közfoglalkoztatás keretében ezen kívül zöldségtermesztéssel és méhészettel is foglalkoznak, így ellátják a falu konyháját.

Tovább a teljes cikkre

Folyamatosan fejlesztenek a közfoglalkozatásnak köszönhetően

Publikálva: 2017. november 29.

Ságújfalun komoly munka folyik a közfoglalkoztatási programokban. Most újabb, kétszázhúsz méteres járdaszakasz épül a község főútja mellett, mezőgazdasági programjukban jelentős állattenyésztést folytatnak, feldolgozó üzemükben pedig félkész termékeket gyártanak a helyi konyha számára a közfoglalkoztatásban megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből.

Tovább a teljes cikkre

A pilinyiek értékelik a közfoglalkoztatást

Publikálva: 2017. november 27.

Piliny jó úton halad az önfenntartó gazdálkodás felé. Az idei közfoglalkoztatási programjukban ez évre tervezett feladatok mindegyikét teljesítették.

Tovább a teljes cikkre

Modern telephelyet alakítottak ki Kunágotán

Publikálva: 2017. november 20.

Kunágotán a közfoglalkoztatás keretében egy 375 négyzetméteres üzemépületet építenek a mezőgazdasági programban megtermelt zöldség és gyümölcsfélék, valamint a takarmánynövények szakszerű tárolása, előválogatása, minősítése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Új tűzoltószertár épül Szászváron

Publikálva: 2017. november 10.

Szászváron új tűzoltószertár építésébe kezdtek a közfoglalkoztatás keretében. Az építési munkákat a helyi közfoglalkoztatottak végzik, az épület február végére készül el.

Tovább a teljes cikkre

Közfoglalkoztatásban gyártanak munkaruhát

Publikálva: 2017. november 6.

A gyulai varrodai programban készített munkaruhákat az ország számos részében használják, ismerik. Az öt éve működő közfoglalkoztatási program jelenleg 14 embernek ad munkát, megélhetést.

Tovább a teljes cikkre

Ároktőn már aszalják is a gyógynövényeket

Publikálva: 2017. november 3.

Ároktőn több éve foglalkoznak gyógynövénytermesztéssel a közfoglalkoztatás keretében. A sikeres programot kibővítették egy új aszaló-szárítógéppel, mellyel megkezdték a gyógynövények feldolgozását is.

Tovább a teljes cikkre

Sorsfordító Szolgáltató Központ hajléktalan mintaprogramja

Publikálva: 2017. október 30.

2016-ban a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalan mintaprogramjának telephelyeként Kiskőrösön a Szeretetházi Baptista Gyülekezet 35 fő közfoglalkoztatott bevonásával vágott bele a legelesettebb emberek foglalkoztatásába. Mezőgazdasági és feldolgozó tevékenységekbe kezdtek, amely stabil állandó munkát jelent a résztvevők számára.

Tovább a teljes cikkre

Szorgosak a becskei szövőnők

Publikálva: 2017. október 24.

Rongyszövő tanfolyammal indult, ma pedig egy régi, tornácos parasztház két szobájában működik Becske szövőműhelye, amelyben jelenleg öt közfoglalkoztatott dolgozik. Az itt készült termékek nagy népszerűségnek örvendnek a környező települések rendezvényein és a falu piacán is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció