Jó gyakorlatok

Varroda működtetése Tápióság községben

Publikálva: 2019. március 18.

Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában. 2017. évi helyi sajátosságokra épülő program keretében kezdte meg a munkaruha gyártásra szakosodott varrodai tevékenységet, amely hat fővel indult egy hetven négyzetméter alapterületű, viszonylag rossz állapotban lévő önkormányzati épületben.

Tovább a teljes cikkre

Feketeberkenye és homoktövis termesztése Bárdudvarnok községben

Publikálva: 2019. március 13.

A település önkormányzata a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában.

Tovább a teljes cikkre

Fűszerpaprika termesztése és feldolgozása Kunadacs községben

Publikálva: 2019. március 1.

Kunadacs községben a táj adottságaiból fakadóan a lakosság fő megélhetési forrása a mezőgazdaság. A háztáji termesztés mellett a családok több hektáron termesztik a dohányt, illetve a paprikát.

Tovább a teljes cikkre

Többször is díjazták már a polgári szociális szövetkezetet

Publikálva: 2019. február 25.

A Polgári CSEMETE Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezetet 2013-ban alapította meg Polgár Város Önkormányzata. Az öt éve működő szövetkezet megoldás lehet a Tisza-mente térségben arra, hogy az emberek ne essenek ki a munka világából és társadalmilag is hasznosnak érezzék magukat.

Tovább a teljes cikkre

Szövetkezeti termékek térhódítása az interneten

Publikálva: 2019. február 22.

A közfoglalkoztatás alapjain szerveződött szociális szövetkezetek fejlődése előremutató. A tagok és munkavállalók elkötelezettsége, szívvel-lélekkel végzett munkája a szövetkezet fejlődésének alappillérei.
A Komló városában üzemelő Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet szép példája ennek. Az általuk működtetett tésztagyártó üzemben 2017 óta folyik tevékenység szövetkezeti kereteken belül. A kezdeti nehézségek leküzdése után szemmel látható a szövetkezet fejlődése akár a volumen növekedése, akár a tevékenységek és a termékpaletta bővítése kapcsán.

Tovább a teljes cikkre

Hódít az ivádi töltött savanyú uborka

Publikálva: 2019. február 8.

A pici észak-hevesi faluban rettentően büszkék a helyben készült savanyúságaikra. A sok finomság – a magvetéstől a késztermékig – a közfoglalkoztatás eredménye, az üzemen kívül a termesztés és a betakarítás is munkát ad a környéken A videóból az is kiderül, hogyan született a töltött ubi ötlete!

Tovább a teljes cikkre

Kóbor kutyákat mentenek Szerepen

Publikálva: 2019. február 6.

Közfoglalkoztatás keretében működtetnek kutyamenhelyet a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. A falu 2016-ban vette programjai közé a telep működtetését.

Tovább a teljes cikkre

Fácánokat is nevelnek Tarhoson

Publikálva: 2018. augusztus 3.

Fácánneveldét indított a közelmúltban a tarhosi önkormányzat a közfoglalkoztatási program keretében. A mintegy 3500 négyzetméteres létesítményben hétszázötven madarat nevelnek, és már az is látszik, hogy van kereslet az állatokra. A madarakat szigorú higiéniai és egyéb előírások mellett három közfoglalkoztatott hölgy eteti, akik előzetesen egy képzésen is részt vettek.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres közfoglalkoztatási programok Bicsérden

Publikálva: 2018. július 27.

Több éve sikeresen működik Bicsérden a mezőgazdasági közfoglalkoztatási program, melynek során a közfoglalkoztatottak növényeket termesztenek, savanyítanak és befőznek.

Tovább a teljes cikkre

Gyomaendrődön saját feldolgozót szeretnének

Publikálva: 2018. július 3.

A homoktövis bogyójából készült ivólé íze, valamint egészségvédő hatása miatt is nagyon népszerű a gyomaendrődiek körében. Az önkormányzat az ültetvények bővítése mellett a jövőben helyben oldaná meg a növény feldolgozását is, ezzel további munkahelyeket teremtve.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció