Jó gyakorlatok

Fácánokat is nevelnek Tarhoson

Publikálva: 2018. augusztus 3.

Fácánneveldét indított a közelmúltban a tarhosi önkormányzat a közfoglalkoztatási program keretében. A mintegy 3500 négyzetméteres létesítményben hétszázötven madarat nevelnek, és már az is látszik, hogy van kereslet az állatokra. A madarakat szigorú higiéniai és egyéb előírások mellett három közfoglalkoztatott hölgy eteti, akik előzetesen egy képzésen is részt vettek.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres közfoglalkoztatási programok Bicsérden

Publikálva: 2018. július 27.

Több éve sikeresen működik Bicsérden a mezőgazdasági közfoglalkoztatási program, melynek során a közfoglalkoztatottak növényeket termesztenek, savanyítanak és befőznek.

Tovább a teljes cikkre

Gyomaendrődön saját feldolgozót szeretnének

Publikálva: 2018. július 3.

A homoktövis bogyójából készült ivólé íze, valamint egészségvédő hatása miatt is nagyon népszerű a gyomaendrődiek körében. Az önkormányzat az ültetvények bővítése mellett a jövőben helyben oldaná meg a növény feldolgozását is, ezzel további munkahelyeket teremtve.

Tovább a teljes cikkre

Abonyban serénykednek a közfoglalkoztatottak

Publikálva: 2018. április 20.

A Pest megyei Abonyban öt közfoglalkoztatási programelemben 98 főnek tudnak munkát biztosítani. A korábbi tapasztalatok szerint ez a létszám elegendő lesz a városbeli munkálatok maradéktalan ellátásához. A foglalkoztatást célzó programok túlnyomó része jövő februárban zárul majd.

Tovább a teljes cikkre

Maguk termesztik a parkosításhoz valót

Publikálva: 2018. április 13.

Szalmatercsen tíz fő közfoglalkoztatásával kezdték el az idei mezőgazdasági Start munkaprogramot. Az elmúlt években megkezdett munkálatokat folytatják, új elemekkel kibővítve.

Tovább a teljes cikkre

Kismarján kiválóan teljesít a közfoglalkoztatás

Publikálva: 2018. március 26.

A közel 1300 lakosú Kismarja sokat fejlődött a közfoglalkoztatásnak köszönhetően. Az utcák rendezettek, parkosítottak, a belvízelvezető árkok tiszták, a külterületi utak mellett lévő cserjéket nyírják, a mezőgazdasági programban termelt zöldségek piacképesek, sertésállományuk a közétkeztetés számára jelent alapanyagot.

Tovább a teljes cikkre

Kecsketej és levendula

Publikálva: 2018. január 24.

A Baranya megyei Aranyosgadányban a közfoglalkoztatás révén indult meg a település fejlesztése. Mezőgazdasági programjukban levendulatermesztésbe, illetve állattartásba és méhészkedésbe kezdtek. Különleges lekvárokat, savanyúságokat készítenek, és ma már azon dolgoznak, hogy a helyi kézműves termékeket egy összefoglaló márkanéven – Ariánus – forgalmazhassák majd.

Tovább a teljes cikkre

A halüzem a közétkeztetést tenné egészségesebbé

Publikálva: 2018. január 16.

Körösnagyharsányban a közfoglalkoztatási programok keretében, valamivel több, mint 10,2 millió forintból halfeldolgozó kisüzemet alakítottak ki. Az előhűtött termékeket a környék közétkeztetési konyháinak szeretnék értékesíteni, ezzel is hozzájárulva az egészséges étkeztetéshez.

Tovább a teljes cikkre

Ahol tökből nyerik az olajat

Publikálva: 2018. január 15.

Az alig több mint 180 lelkes Kistolmácson a közfoglalkoztatás keretében olajtök-termesztésbe fogtak, mely mostanra igazi sikerággá nőtte ki magát.

Tovább a teljes cikkre

Heves megyében képzésekkel is segítik a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését

Publikálva: 2017. december 21.

A hátrányos helyzetű, munkaképes korú emberek elhelyezkedésének segítését célozza egy két évvel ezelőtt indult Európai Uniós támogatottságú hazai projekt, amelyhez közel száz Heves megyei település is csatlakozott. A Kormányhivatal koordinálásával megvalósuló program során a közfoglalkoztatottak különféle képzéseken vehetnek részt, amelyek elvégzésével jelentősen megnő az esélyük a versenyszférában való elhelyezkedésre. A program száz százalékban finanszírozza – többek között – a képzési költséget, a vizsgadíjat, a szükséges alkalmassági vizsgálatot is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció