Jó gyakorlatok

Kecsketej és levendula

Publikálva: 2018. január 24.

A Baranya megyei Aranyosgadányban a közfoglalkoztatás révén indult meg a település fejlesztése. Mezőgazdasági programjukban levendulatermesztésbe, illetve állattartásba és méhészkedésbe kezdtek. Különleges lekvárokat, savanyúságokat készítenek, és ma már azon dolgoznak, hogy a helyi kézműves termékeket egy összefoglaló márkanéven – Ariánus – forgalmazhassák majd.

Tovább a teljes cikkre

A halüzem a közétkeztetést tenné egészségesebbé

Publikálva: 2018. január 16.

Körösnagyharsányban a közfoglalkoztatási programok keretében, valamivel több, mint 10,2 millió forintból halfeldolgozó kisüzemet alakítottak ki. Az előhűtött termékeket a környék közétkeztetési konyháinak szeretnék értékesíteni, ezzel is hozzájárulva az egészséges étkeztetéshez.

Tovább a teljes cikkre

Ahol tökből nyerik az olajat

Publikálva: 2018. január 15.

Az alig több mint 180 lelkes Kistolmácson a közfoglalkoztatás keretében olajtök-termesztésbe fogtak, mely mostanra igazi sikerággá nőtte ki magát.

Tovább a teljes cikkre

Heves megyében képzésekkel is segítik a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését

Publikálva: 2017. december 21.

A hátrányos helyzetű, munkaképes korú emberek elhelyezkedésének segítését célozza egy két évvel ezelőtt indult Európai Uniós támogatottságú hazai projekt, amelyhez közel száz Heves megyei település is csatlakozott. A Kormányhivatal koordinálásával megvalósuló program során a közfoglalkoztatottak különféle képzéseken vehetnek részt, amelyek elvégzésével jelentősen megnő az esélyük a versenyszférában való elhelyezkedésre. A program száz százalékban finanszírozza – többek között – a képzési költséget, a vizsgadíjat, a szükséges alkalmassági vizsgálatot is.

Tovább a teljes cikkre

Környezet- és egészségtudatos közfoglalkoztatás

Publikálva: 2017. december 6.

Gyomaendrődön a járási startmunka programok keretében igyekeznek olyan tevékenységeket végezni, melyek a település számára hasznosak, az egészséget és az egészséges környezetet hivatottak szolgálni. Ennek megfelelően komoly homoktövis ültetvénnyel rendelkeznek, de a közfoglalkoztatottaknak jut energiájuk a brikettgyártásra is. A közfoglalkoztatási programok feladatainak megvalósításához az önkormányzat jelentős támogatást kap a Belügyminisztériumtól.

Tovább a teljes cikkre

Múltban gyökereztek, most ismét virágoznak a helyi gyümölcsök

Publikálva: 2017. december 4.

Nógrádsipeken szeretnék újrahonosítani a régi, hagyományosan e vidéken termelt gyümölcsféléket. A közfoglalkoztatás keretében ezen kívül zöldségtermesztéssel és méhészettel is foglalkoznak, így ellátják a falu konyháját.

Tovább a teljes cikkre

Folyamatosan fejlesztenek a közfoglalkozatásnak köszönhetően

Publikálva: 2017. november 29.

Ságújfalun komoly munka folyik a közfoglalkoztatási programokban. Most újabb, kétszázhúsz méteres járdaszakasz épül a község főútja mellett, mezőgazdasági programjukban jelentős állattenyésztést folytatnak, feldolgozó üzemükben pedig félkész termékeket gyártanak a helyi konyha számára a közfoglalkoztatásban megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből.

Tovább a teljes cikkre

A pilinyiek értékelik a közfoglalkoztatást

Publikálva: 2017. november 27.

Piliny jó úton halad az önfenntartó gazdálkodás felé. Az idei közfoglalkoztatási programjukban ez évre tervezett feladatok mindegyikét teljesítették.

Tovább a teljes cikkre

Modern telephelyet alakítottak ki Kunágotán

Publikálva: 2017. november 20.

Kunágotán a közfoglalkoztatás keretében egy 375 négyzetméteres üzemépületet építenek a mezőgazdasági programban megtermelt zöldség és gyümölcsfélék, valamint a takarmánynövények szakszerű tárolása, előválogatása, minősítése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Új tűzoltószertár épül Szászváron

Publikálva: 2017. november 10.

Szászváron új tűzoltószertár építésébe kezdtek a közfoglalkoztatás keretében. Az építési munkákat a helyi közfoglalkoztatottak végzik, az épület február végére készül el.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció