Jó gyakorlatok

Helyi szőttesek készítése Csanádalberti községben

Publikálva: 2019. május 17.

Az önkormányzat 2011 óta indít mezőgazdasági közfoglalkoztatási programot a településen. Ennek keretében szántóföldi valamint konyhakerti növényeket termesztenek kül- és belterületi ingatlanokon. A szántóföldön étkezési mákot, valamint mintegy öt hektár területen káposzta repcét, a belterületi kerteken burgonyát nevelnek. A termények döntő részét helyi intézményi étkeztetésre használják fel, vagy szociális juttatásként osztják ki a rászorulóknak. Az eltelt időszakban a termelés hatékonyságának növelése érdekében mezőgazdasági eszközöket vásároltak.

Tovább a teljes cikkre

Közterületi bútorok készítése Madaras községben

Publikálva: 2019. május 10.

Az önkormányzat 2015-ben kezdte meg a mezőgazdasági program kialakítását, amelyet az elmúlt években folyamatosan fejlesztettek. A program keretében gyümölcsfák ültetésére került sor, melyek termőre fordulása 4-5 éves korukra várható. Terveik szerint a megtermelt gyümölcsöt feldolgozás nélkül árugyümölcsként értékesítik. A program keretein belül konyhakerti és szántóföldi növényeket termesztenek, valamint fóliás növénytermesztést valósítanak meg.

Tovább a teljes cikkre

Járdalap és gyeprács készítése Püspökladány városban

Publikálva: 2019. május 7.

Az önkormányzat 2011 óta vesz részt a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási, továbbá a járási Startmunka programok megvalósításában. A mezőgazdasági programban tíz hektáron gazdálkodnak, szántóföldi és fóliasátras növénytermesztést végeznek. Segítik a helyi és környező települések közétkeztetését, lehetővé téve a friss zöldségekkel történő ellátását egész évben. Az állattartás keretében baromfit és a juhot tenyésztenek.

Tovább a teljes cikkre

Laskagomba termesztés Somogyudvarhely községben

Publikálva: 2019. május 6.

Az önkormányzat 2012 óta valósít meg közfoglalkoztatási programokat. 2018-ban a járási Startmunka programok keretében huszonöt fő számára biztosítottak megélhetést. A mezőgazdasági programban növénytermesztést, állattenyésztést és szaporítást, valamint takarmánytermesztést végeztek mintegy nyolchektáros területen.

Tovább a teljes cikkre

Fokhagyma termesztése Sáregres községben

Publikálva: 2019. április 17.

A település önkormányzata 2014 óta vesz részt a járási Startmunka programok megvalósításában. Az utóbbi években mezőgazdasági programot indítottak.

Tovább a teljes cikkre

„Fecskelakások” építése Körösladány városban

Publikálva: 2019. április 15.

Az önkormányzat 2018. évben hat programelemben közel nyolcvan fő közfoglalkoztatását valósította meg a járási Startmunka mintaprogramok keretein belül.

Tovább a teljes cikkre

Eredményes mezőgazdasági program Tiszaszentimre községben

Publikálva: 2019. április 12.

Az önkormányzat 2011 óta vesz részt a Startmunka mintaprogramok megvalósításában. A 2018. évben mezőgazdasági és belterületi közutak karbantartása program működött a településen, összesen mintegy félszáz fővel. Növénytermesztés keretében konyhakerti nővények előállítását és takarmánynövény termesztését végezték. A megtermelt javakat a közétkeztetésben és az állatok takarmányozására hasznosítják. Még korábban császárfa nevelésébe fogtak, amely a későbbiek során építőanyagként és tüzelőanyagként kerülhet felhasználásra.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcslevek készítése Türje községben

Publikálva: 2019. április 8.

Az önkormányzat több éve vesz részt a Startmunka mintaprogramok megvalósításában.

Tovább a teljes cikkre

Faragott termékek készítése Sajógalgóc községben

Publikálva: 2019. április 5.

A település 2013 óta résztvevője a Startmunka mintaprogramoknak. Elsőként belvíz-elvezetési, ill. belterületi közutak karbantartása programokat indítottak, majd 2014-től már helyi sajátosságokra épülő és mezőgazdasági értékteremtő programokat valósítottak meg.

Tovább a teljes cikkre

Konyhakerti növények termesztése Ópusztaszer községben

Publikálva: 2019. április 2.

Az önkormányzat saját földterületekkel rendelkezik, melyen 2013 óta a mezőgazdasági Startmunka program keretében konyhakerti növényeket, zöldségféléket termesztenek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció