Jó gyakorlatok

Közösségi tér és múzeumkávézó nyílt Pusztafalun

Publikálva: 2019. szeptember 4.

Pusztafalu Község Önkormányzata megvásárolt és felújított két használaton kívüli ingatlant a település központjában. Ezzel méltó helyszínre kerültek helytörténeti, valamint időszakos kiállításaik. Múzeumuk továbbá kiegészült egy vendéglátó egységgel is, ahol a kirándulók megpihenhetnek és felfrissíthetik magukat.

Tovább a teljes cikkre

Modern Míves Termék minősítést kapott a „Galgóci Faragda”

Publikálva: 2019. július 30.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajógalgóc közfoglalkoztatási program keretében élesztett újra egy régi hagyományt, a fafaragást. Elsősorban kézműves tárgyakat készítenek, mint például fatányérokat, -tálakat, -kanalakat stb., de termékeik nem pusztán dekorációs célt szolgálnak, hiszen a mindennapi életben is használhatóak. A szorgalmas munkának idén meglett a gyümölcse: a "Galgóci Faragda" három faragott terméke is Modern Míves Termék minősítést érdemelt.

Tovább a teljes cikkre

„Barázda Kézműves Kuckó”-t nyitott Tiszaörs a Tescóban

Publikálva: 2019. július 18.

A Tiszaörsi Barázda Élelmiszer-előállító Szociális Szövetkezet „Barázda Kézműves Kuckó” néven boltot nyitott 2019. július 6-án a tiszafüredi Tesco áruházban. A megnyitón különféle ízesítésű, kiváló minőségű tiszaörsi kecskesajtokat, krémsajtokat, tésztasalátát, mákos tészta süteményt, trizsi szörpöket, lekvárokat, tiszaigari mézeket kóstolhattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták az abádszalóki csipkeverést és megtekinthették a tiszaderzsi szőttes szőnyegeket.

Tovább a teljes cikkre

Dísztárgyak készítése Nagyhegyes községben

Publikálva: 2019. július 2.

Az önkormányzat évek óta folyamatos résztvevője a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási és a járási Startmunka programoknak. Közel négy hektáron konyhakerti növényeket termelnek, mintegy két hektáron folytatnak cirok-, és levendulatermesztést. A korábban telepített és már termőre fordult 450 gyümölcsfa gondozását, gyümölcseinek betakarítását és ideiglenes tárolását is végzik. A megtermelt növényeket a konyhán használják fel, illetve tartósítják, a felesleget pedig értékesítik, valamint a szociálisan rászorulók között osztják el.

Tovább a teljes cikkre

Mezőgazdasági munkák Kölcse Nagyközségben

Publikálva: 2019. június 24.

Kölcse önkormányzata a munka nélkül lévő személyek foglalkoztatását a közfoglalkoztatásban, elsősorban mezőgazdasági tevékenységek ellátásával oldja meg. 2018-ban ennek keretében alma- és szilvafa csemetéket gondoztak, míg a felállított fóliasátorban tavasszal salátát, hagymát, retket neveltek, majd e növények beérése után paradicsom és paprika palántát ültettek. Közel egy hektár szántóföldi területen burgonyát is termesztettek.

Tovább a teljes cikkre

Utcabútorok gyártása Girincs községben

Publikálva: 2019. június 18.

Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz közfoglalkoztatási programokban, 2012-ben térkő készítéssel kezdték meg a munkát.

Tovább a teljes cikkre

Szarvasmarhatartás Nyárád községben

Publikálva: 2019. június 5.

Az önkormányzat 2018-ban mezőgazdasági, továbbá mezőgazdasági földutak karbantartására irányuló közfoglalkoztatási mintaprogramot indított. A mezőgazdasági program keretében mintegy négy hektáron szabadföldön és fóliasátorban sárgarépa, vöröshagyma, burgonya, fehérrépa, tök, zöldbab, TV paprika, paradicsom, kelkáposzta, bab, zöldborsó, valamint kukorica és búza nevelését végezték. A termékeket elsősorban az óvodai konyhában használták fel.

Tovább a teljes cikkre

Helyi szőttesek készítése Csanádalberti községben

Publikálva: 2019. május 17.

Az önkormányzat 2011 óta indít mezőgazdasági közfoglalkoztatási programot a településen. Ennek keretében szántóföldi valamint konyhakerti növényeket termesztenek kül- és belterületi ingatlanokon. A szántóföldön étkezési mákot, valamint mintegy öt hektár területen káposzta repcét, a belterületi kerteken burgonyát nevelnek. A termények döntő részét helyi intézményi étkeztetésre használják fel, vagy szociális juttatásként osztják ki a rászorulóknak. Az eltelt időszakban a termelés hatékonyságának növelése érdekében mezőgazdasági eszközöket vásároltak.

Tovább a teljes cikkre

Közterületi bútorok készítése Madaras községben

Publikálva: 2019. május 10.

Az önkormányzat 2015-ben kezdte meg a mezőgazdasági program kialakítását, amelyet az elmúlt években folyamatosan fejlesztettek. A program keretében gyümölcsfák ültetésére került sor, melyek termőre fordulása 4-5 éves korukra várható. Terveik szerint a megtermelt gyümölcsöt feldolgozás nélkül árugyümölcsként értékesítik. A program keretein belül konyhakerti és szántóföldi növényeket termesztenek, valamint fóliás növénytermesztést valósítanak meg.

Tovább a teljes cikkre

Járdalap és gyeprács készítése Püspökladány városban

Publikálva: 2019. május 7.

Az önkormányzat 2011 óta vesz részt a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási, továbbá a járási Startmunka programok megvalósításában. A mezőgazdasági programban tíz hektáron gazdálkodnak, szántóföldi és fóliasátras növénytermesztést végeznek. Segítik a helyi és környező települések közétkeztetését, lehetővé téve a friss zöldségekkel történő ellátását egész évben. Az állattartás keretében baromfit és a juhot tenyésztenek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció