A legjobbak közé került Komló a közfoglalkoztatási programjaiban elért eredményeivel, a tésztagyártás mellett savanyítással is foglalkoznak.

A kökönyösi üzem 2015-ben indulhatott be, és kezdetben 15 embernek adott munkát. A gyártósorokon kezdetben napi 60 kg tésztát tudtak készíteni, később azonban bővíteni tudták a létesítményt.
Ma havonta 6000 kg tészta kerül ki a gyárból – ezt elsősorban a helyi közétkeztetésben, az óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények konyháján használják fel, de juttatnak belőle a szomszédos településekre is. A komlói lakosság többek között a piac területén működő Szociális Boltban is vásárolhat a termékből.
A közfoglalkoztatás most újabb elemmel bővült, mivel savanyító üzemet létesítettek a városban. A helyi alapanyagokból készülő, évi több ezer üveg savanyúságot megyeszerte értékesítik majd. Három éve termelnek már zöldséget a közfoglalkoztatás keretében, mintegy másfél hektáron, amelynek feldolgozására hozott létre az önkormányzat a savanyító üzemet. A Kossuth utca egyik üresen álló üzlethelyiségében – a Piramisházként ismert épület földszintjén – kialakított feldolgozóban jövő tavasztól 12 ember dolgozhat. A tervek szerint az üzemben májustól októberig folyna a munka. Elsősorban uborka, alma- és cseresznyepaprika feldolgozását tervezik, de más különlegességek is szerepelnek az elképzelések között.
Az ebben az esztendőben megkezdett próbagyártás során mintegy 1500 üvegnyi savanyúság készült. Az üzemben a tervek szerint évente ennek többszörösét, 6-7000 üveg savanyúságot gyártanak majd. Mint Polics József, Komló polgármestere elmondta, a város egyfajta értékteremtő lehetőségként tekint a közfoglalkoztatásra, amelyből a lehető legtöbbet szeretné kihozni. – Ezek a programok egyszerre kínálnak munkát és jelentenek bevételt, emellett pedig esélyt a városnak, hogy kihasználjon olyan területeket, amelyek eddig parlagon hevertek – emelte ki Polics József. – Már eddig is a lehető legszerteágazóbb tevékenységekkel próbálkoztunk a betonelemgyártástól a tésztaüzemig. Ebbe a sorba illeszkedik a savanyító üzem is.