Tájékoztatjuk Önöket, hogy több ponton módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című (VP3-16.4.1-17 kódszámú) felhívás.

A pályázat olyan konzorciumi formában valósítható meg, ahol a mezőgazdasági termelők mellett piacszervezési tevékenységet vállaló tag is van. A pályázatban a módosítás kapcsán többek között külön nevesítésre kerültek a szociális szövetkezetek, akik ily módon - piacszervező tevékenységet ellátó tagként - a Rövid Ellátási Lánc alakítói és aktív részesei lehetnek.

A felhívás célja az ellátási lánc szereplőinek horizontális és vertikális együttműködése keretében a rövid ellátási láncok és a helyi, közvetlen értékesítési lehetőségek létrehozása és fejlesztése. A termelői együttműködésen alapuló, rövid láncú értékesítési üzleti modell lehet minden olyan megoldás, amelyben a termelők és a végső fogyasztó között közvetlen az értékesítési kapcsolat, vagy abban maximum egy közvetítő szereplő vesz részt. Ilyen lehet többek között a rendszeres fizikai piaci megjelenés, a „boltra szállítás”, illetve a közétkeztetés vagy a vendéglátás számára történő rendszeres beszállítás.

A pályázat letölthető az alábbi linkről:
https://www.palyazat.gov.hu/vp3-1641-17-egyttmkdsek-tmogatsa-a-rel-s-a-helyi-piacok-kialaktsrt-fejlesztsrt-s-promcijrt