A Békés megyei Mezőhegyesen lombseprű gyártására alkalmas szerelőműhelyt adnak át 2017. április 26-án. Az ünnepélyes átadáson részt vesz Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője is.

A 2016-os Békéscsabai Közfoglalkoztatási Kiállításon is nagy sikert arattak a Mezőhegyesen készült lombseprűk. A gyártáshoz egy korábban kihasználatlan műhelyet alakítottak át, amelyben hat fő közfoglalkoztatott dolgozhat.

A lombseprűgyártás mellett szerteágazó tevékenységeket végeznek a mezőhegyesi közfoglalkoztatás keretében. 15 hektáron, termelnek fűszer- és zöldségnövényeket, köztük salátát, karfiolt, erős paprikát, káposztát, hagymát, borsót, babot, stb. 2015-ben 100 db penyigei szilvafát és 20 db diófát ültettek. A konyhakerti növényeket a gyermekétkeztetésben használják fel. A kertészeti munkákkal párhuzamosan a csalamádé, paradicsom, paprika savanyítását is végzik, valamint ecetes céklát, uborkát, lecsót és paradicsom ivólét is készítenek. A 2016. év nagy slágere volt a sárgadinnye dzsem.

A városban idén 75 fő részvételével közútkarbantartó program is indult. A program fő irányvonala az önkormányzati kezelésű úthálózat karbantartása, javítása, környezetének rendbetétele, ezáltal a baleseti veszélyek csökkentése, valamint az útkátyúzás. Az elmúlt évi programot folytatva, a településen asztalosipari tevékenységet és térkő gyártást is végeznek. Utcai bútorokat (padot, asztalt, szemétgyűjtőt, hirdetőtáblát) készítenek, amelyeket a közterületen helyeznek ki.


A település közfoglalkoztatási programjáról készült fényképek megtekinthetőek a Galériában.