Öreglakon ünnepélyes keretek között átadták a település közfoglalkoztatási programjaihoz kapcsolódó, mintegy 60 m2-es melegedő és eszköztároló épületet, amely a közfoglalkoztatásban nyújtott kiemelkedő munka eredményeként, a település számára biztosított Start Plusz díjazás forrásából épülhetett fel. Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Móring József Attila országgyűlési képviselő.

Maczucza Miklós polgármester rövid köszöntője után, dr. Hoffmann Imre méltatta Somogy megye közfoglalkoztatási programjait. Kiemelte, hogy Öreglak évről évre bizonyítja, hogy példamutató módon képes adottságait kihasználni, és minden lehetőséget megragad új termékek bevezetésére, elterjesztésére. E település mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek érdekeit szolgálva, gondos tervezéssel lehetőséget biztosítson a közfoglalkoztatás keretében történő munkavégzésre, az embereknek munkalehetőséget és ezáltal családjaiknak megélhetést biztosítva. Hozzátette: - Fontos, hogy az ehhez a programhoz hasonló „jó gyakorlatokat” széles körben megismerhessék, ezáltal példát mutatva olyan önkormányzatok számára, akik eddig nem fedezték fel a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket.

Öreglak Község Önkormányzata 2017-ben járási startmunka mintaprogramban vett részt. Összesen 45 fő közfoglalkoztatottjuk részt vesz  a belvízelvezetési, mezőgazdasági földutak karbantartásával és a belterületi közutak karbantartásával kapcsolatos feladatok elvégzésében. Kiváló munkájuk elismeréseként 2016-ban Start Plusz elismerésben részesültek, majd az ezzel járó 5 millió forint összegű támogatást a 2017. évi közfoglalkoztatási programjukba építhették be.

Ugyancsak a közfoglalkoztatás keretében végzik el az idén önkormányzati tulajdonú épületek, intézmények, középületek külső-belső festési, takarítási munkálatait, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő parkok, közterületek parkgondozási munkáit. E feladatok elvégzésével összefüggésben 16 főt foglalkoztatnak.