A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn 2017. augusztus 24-én átadtak egy 650 m2-es fóliaházat, amelyet az önkormányzat a Belügyminisztérium támogatásával a közfoglalkoztatás keretében épített fel. A fóliában megtermelt zöldségek az önkormányzati intézmények ellátását biztosítják. Az ünnepélyes átadáson részt vett Boldog István országgyűlési képviselő, valamint dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is.

A hagyományos hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében a 2011-2017. évi időszak alatt Cserkeszőlőn a közterületek tisztán tartása mellett jellemzően településrendezést, virágosítást, parlagfű-irtást, járdaépítést láttak el a közfoglalkoztatásban résztvevők. Az országos közfoglalkoztatás programnak köszönhetően a településről a Nemzeti Művelődési Intézetnél művelődésszervezőként, valamint az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál motorfűrész-kezelőként dolgoztak közfoglalkoztatási jogviszonyban. A járási startmunka programok és egyéb mintaprogramok keretében az elmúlt hat évben egyebek mellett belvíz-elvezetés, a belterületi közutak karbantartása, és az illegális hulladék-lerakóhelyek felszámolása valósulhatott meg.

Cserkeszőlő Község Önkormányzata a közfoglalkoztatási mintaprogram keretében 650m2 termálvízzel fűtött fóliaházat épített a Belügyminisztérium támogatásával. Ehhez kapcsolódóan az önkormányzat egy szociális-műszaki épületet alakított ki, valamint öntözési szükségleteket biztosító kutat is fúrt a tulajdonában lévő ingatlanon. A beruházással megvalósuló fejlesztés biztosítja a település éves dísznövény, valamint a helyi konyha zöldség szükségletét. A szociális épület részben az ott dolgozó közfoglalkoztatottak öltöző, pihenő, étkezési helye, részben pedig a termálvizes fűtőrendszer vízelosztó gépházának helyszükségletét biztosítja. A Belügyminisztérium 33,3 millió Ft támogatást biztosított, valamint az önkormányzat is jelentős önerővel; 11,6 millió Ft-tal járult hozzá a beruházás megvalósításához.