Első alkalommal rendezett sonkaversenyt a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány 2017. április 1-jén. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó szentlőrinci rendezvényen a Helyi Termék Egerág Szociális Szövetkezet is bemutatkozott.

A szociális szövetkezet széles termékskálát vonultatott fel, többek között a sonka mellett felsorakoztatta füstöltáru készletét, kolbász és töltelék termékeit is, amelyeket a vásárlók meg is kóstolhattak.


A szövetkezet ízlésesen elrendezett standja és gazdag termékválasztéka sokakat vonzott a versenyre érkező érdeklődők közül, rengetegen vásároltak a szövetkezet által készített és bemutatott termékekből. Ezt támasztja alá az is, hogy a helyi sajtóban megjelent, versenyről szóló újságcikket a szövetkezet standjáról készített képpel illusztrálták, kiemelve a gazdag választékot.
A Helyi Termék Egerág Szociális Szövetkezet termékeit a jövőben nem csak az egerági húsboltjukban, hanem a megyében rendezett kézműves és termelői vásárokon is megkóstolhatják és megvásárolhatják az érdeklődők.