Borsodiak Veszprém megyében – tapasztalatcsere a közfoglalkoztatásról

Publikálva: 2015. november 12.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Teresztenye és Trizs önkormányzatok képviselői a Veszprém megyei Ukkba látogattak tapasztalatcsere céljából. A borsodiak az Ukk községben működő Bébic Szociális Szövetkezet tevékenységével, a közfoglalkoztatási programok gyakorlati megvalósításával, és magával a településsel, a térséggel kívántak megismerkedni.

Az önkormányzatok közötti tapasztalatcsere fontos állomás lehet az ötletgyűjtés időszakában, illetve a programok minél sikeresebb teljesítéséhez is kellő ismereti hátteret nyújthat. A szakértelem, a jártasság megosztására szolgáló találkozó során a résztvevőknek lehetőségük nyílik bemutatni tapasztalataikat, és saját tudásanyagukat felülvizsgálva, elméleti és gyakorlati tapasztalataikat egybevetve bővíthetik ismereteiket.

A három község vezetése a 2015. október 2-3-án megrendezett I. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon ismerkedett meg Budapesten. Ott és akkor határozták el, hogy legközelebb Veszprém megyében találkoznak, és megosztják egymással a közfoglalkoztatás keretében elért eredményeiket, megvalósított ötleteiket, sikereiket.

Ukk standja az I. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon

A Bébic Szociális Szövetkezet – amelynek Ukk önkormányzata is tagja – mezőgazdasági termelést és feldolgozást folytat. A szociális szövetkezet keretében a különböző eljárásokkal történő tartósítás (aszalás, lekvár-, zöldség- és gyümölcslé-készítés, napraforgó olaj, tökmagolaj és mákolaj készítése), valamint a feldolgozott termékek értékesítése zajlik. A saját receptjük alapján készült natúr céklalé idén kiváló termék elismerő oklevelet érdemelt a Citistar Selencion Alapítványtól.

Teresztenye és Trizs önkormányzatok képviselői két nap alatt megtekintették a feldolgozóüzemet, a raktárat, eszmecserét folytattak a termelésről, a feldolgozás menetéről és a piacra jutás lehetőségeiről. A felhalmozott ismereteket várhatóan saját településükön is kamatoztatni tudják majd.

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció